Boek als teambuildingsuitje een lachworkshop.

Betere wereld - spullen geven of ruilen - (kinder)kleding 


Ruil makkelijk kinderkleding en speelgoed (krijgdekleertjes.nl) >> Doe mee en geef kleding en kinderspullen een tweede leven.

Doneer kleding aan één van de vele de kledingbanken die Nederland rijk is. Zoek via Google naar een kledingbank bij jouw in de buurt.

Geef kleding door - geef goed door (sympany.nl) >> Het bedrijf Sympany zamelt kleding in. Meer info op hun website.

Kledingruil (littlegreendress.nl) >> Little Green Dress, de plek om je garderobe op te frissen op een duurzame manier.

Geef representatieve kleding door (dressforsuccess.nl) >> Zodat iemand die in armoede leeft goed gekleed naar zijn of haar (toekomstige) baan kan gaan.


Hoe werkt Ketting Kledingruil?

Per stad(sdeel) vormen een tiental adressen een logische route. Dit is de ketting waar jij een schakel van kan worden. Op die route rouleren er een aantal tassen met kleding. Als er een tas bij je wordt gebracht heb je maximaal drie dagen om te shoppen, voordat je zelf de tas weer naar het volgende adres op de route brengt. Je mag uit de tas nemen wat je wil, en je mag mooie kledingstukken terug stoppen die jij niet maar draagt. Dit hoeft niet 1 op 1, soms neem je meer, soms geef je meer, c'est la vie! Wees kritisch op wat je in de tas stopt: verwassen, gepilde, gevlekte of kapotte items horen er niet in thuis! Het is leuk om een foto met je nieuwe aanwinst in de bijbehorende WhatsApp-groep te delen.

 

Ruil je kleding met vrouwen in jouw stad of buurt (www.nudge.nl/projects/kledingruil) >> Meld je aan voor kettingkledingruil via dit formulier.

Alle informatie op deze website is met de beste intenties verzameld. De Grow Stronger Academy stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele negatieve gevolgen door het verkeerd interpreteren van tekst of het aangaan van "slecht" advies of kosten via een partij die op deze website gratis redactionele ruimte heeft gekregen. Mocht u niet tevreden zijn, laat ons dit weten, zodat we die informatie van deze website kunnen verwijderen. Bedankt!