Stap 12 - Retraite


Stap 12

 

We gaan met z’n allen op een 10-daagse retraite.

 

Retraite

 

In de zomervakantie gaan we met alle 4 de groepen van 8 personen naar een retraite in Nederland. Er wordt een foto gemaakt van je bij binnenkomst en als je weer weggaat. Iedereen wordt gevraagd om een kort stukje te schrijven over zijn of haar ervaring tijdens de 10-daagse. De profielfoto’s, de ervaringen en de foto’s die door de 10-daagse heen worden genomen komen in een klein fotoboek. Iedere deelnemer krijgt het fotoboek cadeau.

 

De 10-daagse begint op een maandag en eindigt daardoor op een woensdag. Op maandag (de ontvangdag) starten we om 10.00 met een kennismaking en een uitleg van de 10-daagse. We lunchen om 12.00 uur en daarna beginnen we meteen met de dagindeling die we ook de anderen dagen zullen gaan hebben, behalve op de laatste woensdag.

 

Op de laatste woensdag (de vertrekdag) beginnen we de ochtend volgens de dagindeling en na de lunch om 13.30 uur nemen we afscheid van iedereen.

 

Deze retraite is fictief, maar mocht je nu na het lezen van dit alles denken... wow dit wil ik echt meemaken. Dat kan! Bij voldoende animo zal ik alles op alles zetten om het te verwezenlijken. Mail naar marjoleinwagener@gmail.com Dit geldt overigens ook voor mensen die graag een workshop zouden willen verzorgen tijdens deze retraite. Meld je aan. Bij voldoende animo heb je een opdracht binnen gesleept :-)

 

De dagindeling is ongeveer als volgt:

 

Eerste deel van de ochtend is in stilte

6.30-8.30       

Mediteren en/of rustige bewegingsoefeningen, bijvoorbeeld: Qi Gong, Tai Chi, wandelen, yoga of ochtendgymnastiek.

8.30-9.30       

Gezond ontbijt. Samen eten in stilte.

 

Tweede deel van de ochtend

9.30--12.00

Kennis workshop, bijvoorbeeld: Geweldloze communicatie, affirmaties, Byron Katie, Omdenken, Jan Geurtz, Ho’oponopono, etc en/of handenarbeid workshop, bijvoorbeeld: Nat op nat schilderen, vormtekenen, boekbinden, kleien, breien, encaustic art, airbrush, etc.

 

Middag

12.00-13.30

Gezonde lunch.

14.30-16.00   

Lange middagpauze om bijvoorbeeld te rusten, lezen, wandelen of hardlopen (mogelijk kan je ook 1 op 1 workshops of behandelingen boeken, bijv. voetreflex of holistische massage). 

16.00-18.30    

Wordt wakker workshop, bijvoorbeeld: Clownerie, stembevrijding, lachen, muziek maken, music tubes, trommelen, euritmie, Wim Hof methode, etc.

en/of kennis workshop

en/of media workshop, bijvoorbeeld: Interessante documentaire, Ted X talk of YouTube film.

 

Avond

18.30-20.00    

Gezond diner.

20.00-22.00

Open invulling, bijvoorbeeld: Geleide of drummeditatie, klankschalenconcert, Ecstatic Dance, Biodanza of Silent Disco.

 

Door naar H4 Elk afscheid is een nieuw begin