Kanker(fluisteren)


I have cancer. Cancer does not have me. Sophie Sabbage


Op de Engels talige site cancerwhispering.com vertelt schrijfster Sophie over haar eigen kanker en hoe deze ziekte haar inzicht en kracht geeft. Ze heeft een boek hierover geschreven (dansen met verdriet). Zelf noemt ze haar manier van denken 'kankerfluisteren'. 

 

De kracht van de alternatieven is een boek over het duel in de geneeskunde (regulier v alternatief) met uw gezondheid als inzet. Dit boek heeft o.a. een kort hoofdstuk over kanker. 

 

Het boek antikanker, een nieuwe levensstijl, van dr. David Servan Schreiber geeft je mogelijk nieuwe inzichten. Hijzelf heeft de ziekte ook gehad. 

 

Gezondheidswaakhond Healthwatch over kanker, klik hier.

 

MMV stimuleert natuurlijke kankerbehandeling en ondersteunende therapieën. Aan de basis hiervan ligt de traditionele Moermantherapie van de arts Cornelis Moerman (1893-1988). Hij zette gezonde voeding en voedingssupplementen in ter bestrijding van kanker. 

Hoe je eet en leeft, kunnen bij ziekte helende factoren zijn. Dat is de ervaring en overtuiging van leden van MMV. De vereniging inspireert via online media, het ledentijdschrift Uitzicht en interessante bijeenkomsten om gezond(er) te leven.

 

Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Wereld Kanker Onderzoek FondsOp deze website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding rondom de behandeling van kanker en voeding ná de behandeling van kanker.

 

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker (of gendrager zijn) en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemdraagsters), GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Daarnaast zijn deze BreiBoezems ook beschikbaar in een halve variant, speciaal ontwikkeld voor vrouwen die borstsparend zijn geopereerd. Deze halve variant geeft meer volume aan de borstsparende borst. De borstprotheses van BreiBoezem worden gebreid door vrijwilligsters, de Boezemvrienden.

 

Kijk ook eens op www.kanker.nl


Bron: The Optimist uitgave nummer 207 nov/dec 2022