Muziek & dans


Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Door zelf muziek te maken wordt het intelligentiequotiënt van kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld. Bron: muziekmaaktslim.nlHipsy is hét platform voor verbinding, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Hier vind je events en workshops met allerlei uiteenlopende thema’s. Zij verbinden organisatoren en bezoekers graag met elkaar.


Los

Dans en je weet dat je bestaat
Dans een dans op hete kolen
Dans de gaten in je zolen
Dans tot de planeet vergaat

Dans als alles is gezegd
Dans tot je de tijd vergeet
Dans zoals je ademhaalt
Dans tot je de weg weer weet

Dans om nooit meer stil te staan
Dans de sterren en de maandag
Dans de bomen en het bos
Niets meer vast en alles los

Imgmar Heytze


Wil je graag een feest organiseren, maar wil je geen overlast veroorzaken bij jouw buren? Kies dan voor de silent disco! Bij een silent disco zijn nergens speakers te bekennen. Iedereen draagt namelijk hoofdtelefoons, waardoor zij lekker naar de muziek kunnen luisteren zonder dat anderen hier last van hebben. De muziek die de DJ draait wordt via de draadloze zenders naar de hoofdtelefoons gestuurd.

Bron: https://www.silentdisconederland.nl/wat-is-een-silent-disco/


Muziek verhoogt de kwaliteit van leven bij dementie, parkinson, autisme, afasie, oorlogstrauma, verstandelijke beperking, eenzaamheid en depressie. Bij miracles of music willen ze zo veel mogelijk kwetsbare mensen, hun naasten en verzorgenden de wonderbaarlijke kracht van muziek en muziektherapie laten ervaren en hen leren deze zelf in te zetten tijdens momenten van zorg en aandacht.