Kosmos / universum / het veld


Geweldige serie van National Geographic.


Nulpuntenenergieveld (zero point field), collectief bewustzijn en andere bijzonderheden staan beschreven in het boek; Het Veld van Lynne McTaggart. Subtitel: de zoektocht naar de geheime kracht van het universum. Meer info via www.lynnemctaggart.com

Ze heeft ook het boek 'het intentie-effect, the power of eight' en 'het intentie experiment' geschreven. Daarover op mijn website meer. Klik HIER.


Synchroniciteit: toeval met betekenis. Soms gebeurt er iets, waarvan je weet dat het geen toeval is. Je denkt aan iemand en een een minuut later belt diegene. Je vindt op zolder een cd terug van een artiest die je kocht in je jeugd en 's avonds lees je dat deze zanger op tournee is en jouw woonplaats aandoet. Het zijn gebeurtenissen die met elkaar samenhangen maar geen oorzakelijk verband hebben. Je kunt het opvatten als een boodschap van het universum. Het was de beroemde psychiater Carl Gustav Jung (1875-1961), de grondlegger van de analytische psychologie, die dit fenomeen erkende en benoemde. Hij deed daarmee veel stof opwaaien.


Christian Kromme is an innovative tech entrepreneur with a clear vision that is inspired by nature. About 15 years ago he discovered the pattern/algorithm behind the evolution of biological and technological ecosystems, and how to predict and surf the next big wave of organizational and societal disruption. 

Op zijn website christiankromme.com staat een interessant verhaal. Hij vertelt over 'the 7 waves of Disruption'. Lees het HIER.