Academie voor ouders


De academie voor ouders is speciaal bedoeld voor de ouders, grootouders en verzorgers van deze tijd die zoeken naar een bedding voor hoe ze met hun kind(eren) om willen gaan. Vanuit de antroposofie en het gedachtegoed achter de vrijeschool is enorm veel kennis beschikbaar, maar vaak is het moeilijk om de complexe theorieën te vertalen naar de (drukke!) praktijk van alledag.

 

Toch hebben velen al ervaren hoe heerlijk het kan zijn om wat meer te weten over wat er zich nu eigenlijk allemaal afspeelt in je kind, wat de fases zijn waar het doorheen gaat, wat het kind nodig heeft, hoe je daar in al die processen ook als ouder houvast vindt in de verwarrende berichten over deze bijzondere tijd van de eenmalige (!) jeugd van je kroost.

 

Met name het rijke curriculum van de vrijeschool kan een bijzonder licht werpen op de ontwikkeling van het kind en daarvan krijg je de krenten uit de pap in ons mooie programma.

 

Leer iets over algemene menskunde, ervaar hoe heerlijk het is om samen te zingen, iets moois te maken en om in gesprek te komen met andere ouders over alles wat je als ouders in deze tijd meemaakt.

 

Als vader of moeder stap je even in de cockpit van het vliegtuig dat Ouderschap heet, en ontdek je hoe je jouw ouderschap kunt optillen en hoe je bij kunt sturen en kunt verrijken.

 

Meer info op academie-voor-ouders.nl