Tai Chi


Tai chi of tai ji (vereenvoudigd Chinees: 太极拳; traditioneel Chinees: 太極拳; pinyin: tài jí quán) is een van oorsprong Chinese vechtkunst, die nu veelal beoefend wordt als neijia, innerlijke bewegingskunst. Tai chi wordt beoefend voor zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen, maar ook als een vechtsport voor zowel zelfverdediging als voor het uitschakelen van opponenten. Bron: Wikipedia.

 

Bewegen is goed voor je. Langzaam bewegen maakt je bewuster. Tai chi kan jou helpen bij deze speciale manier van bewegen, om mee te veranderen in deze tijd, door flexibeler te worden, je houding te corrigeren en jezelf op meerdere terreinen beter te voelen en te ontwikkelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Leer ook contact te maken met de aarde-energie die onbeperkt voor je aanwezig is en leer op te laden. B-One, praktijk voor Natuurlijke- en Chinese Geneeswijzen, Tai Chi Chuan & Taijiwuxigong.

 

Volgens de eeuwenoude Chinese filosofie bestaat alles uit CHI, vitale levensenergie die door de kosmos stroomt. Wij kunnen deze energie beïnvloeden door de kracht van onze intentie: een lang leven in gezondheid en geluk. Bij De Witte Lelie kun je daaraan werken door middel van meditatief bewegen met Qi Gong en (Aqua) Tai Chi. De lessen worden gegeven op diverse locaties.