(Om)scholing - persoonlijke ontwikkeling


Je krijgt je gezondheid, energie en levenslust terug! (anderleven.nl) >> Een praktische en doelgerichte training waarbij herstel mogelijk is voor moeilijke behandelbare of chronische klachten. Zowel bij fysieke, als emotionele- of psychische klachten.

Ze gaan diep voor jouw geluk! (spirit-coaching.nl) >> spiritueel ontwaken, innerlijk kind helen, innerlijke vrijheid, sedona methode, verdriet loslaten, emoties verwerken, verbinding maken met jezelf, geluk vinden in jezelf, geluk aantrekken, coaching twente, coach enschede, verdriet verwerken. 

Met Bezieling Richting geven (bureauromme.nl) >> Bureau Romme werkt in opdracht van organisaties en particulieren (loopbaanontwikkeling en coaching), is CMI-gecertificeerd en als erkend loopbaanprofessional aangesloten bij beroepsvereniging Noloc.

Spiral Dynamics Integral (spiraldynamicsintegral.nl) >> Spiral Dynamics Integral (SDi) is een theoretisch en pragmatisch model dat inzicht geeft in menselijke ontwikkeling en veranderprocessen. Kennis van SDi is uitermate waardevol om grip te krijgen op de veelzijdige behoeften (waarden en drijfveren) van individuen, teams, organisaties en samenleving en om deze optimaal en effectief op elkaar af te stemmen. Het model kent vele toepassingen. 


Boek: De andere weg van M. Scott Peck. Kort samengevat: Het onderkennen en oplossen van problemen is een proces dat de meesten van ons vaak proberen te vermijden. En juist door dit te vermijden, worden we geremd in onze eigen ontwikkeling. Onze spirituele en persoonlijke groei maakt deel uit van hetzelfde proces van afsterven en toegroeien naar onze wezenlijke kern, de liefde. Het vinden van deze kern vraagt om discipline en inspanning van de wil, maar als we kunnen aanvaarden dat leven soms ook lijden is, kunnen we ontdekken wie we werkelijk zijn.

Discipline kan gedefinieerd worden als een systeem van technieken waarmee men de pijn die gepaard gaat met het oplossen van problemen zo positief mogelijk probeert te verwerken. Er zijn 4 basistechnieken:

  1. Het uitstellen van genoegen
  2. Het aanvaarden van verantwoordelijkheid
  3. Het streven naar waarheid en werkelijkheid
  4. Het zoeken van evenwicht.