Vrouwenrechten


Meer vrouwen in de politiek. Stem op een Vrouw zet zich in om de politieke representatie en emancipatie van vrouwen te verbeteren, door meer vrouwen verkozen en politiek actief te krijgen en houden.

 

Platform Internationale Vrouwendag geeft aandacht aan actuele onderwerpen. Dat wil zeggen: met een focus op vrouwen, emancipatie en vrouwenrechten. Daarnaast is het een podium waar alle activiteiten op en rond 8 maart gepubliceerd worden. Zo kun je in één oogopslag zien wat er bij jou in de buurt te doen is!

 

Imagine a gender equal world. A world free of bias, stereotypes, and discrimination. A world that's diverse, equitable, and inclusive. A world where difference is valued and celebrated. Together we can forge women's equality. Collectively we can all #InspireInclusion. Celebrate women's achievement. Raise awareness about discrimination. Take action to drive gender parity. IWD belongs to everyone, everywhere. Inclusion means all IWD action is valid. More info www.internationalwomensday.com

 

UN Women Nederland is een onafhankelijke stichting onder Nederlands recht die tot doel heeft om het werk van UN Women wereldwijd te ondersteunen door middel van fondsenwerving en campagnes en door vrouwenrechten en gendergelijkheid in eigen land te bevorderen.

 

Fix the system, not the women! WOMEN Inc. verbetert de positie van vrouwen in Nederland. Zij streven naar een samenleving met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse.

 

Soroptimisten willen wereldwijd de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes verbeteren door middel van onderwijs en economische en politieke bekrachtiging. Het thema van 2011-2030 luidt dan ook: ‘Empowerment of Women through Education and Leadership’.

 

Sterke vrouwen door de jaren heen op de website Is Geschiedenis