Techniek


Mad Science Nederland (nederland.madscience.org) >> Lanceren kinderen de toekomst in door ze op jonge leeftijd te verbazen en te verwonderen met wetenschappelijke proeven en activiteiten. Voor scholen hebben ze diverse mogelijkheden van workshops, naschoolse programma's tot een techniek dag.

 

Ook leuk! De site www.proefjes.nl >> Proefjes.nl is een website met eenvoudige proefjes om kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie.

 

De Ontdekfabriek >> In een oude fabriek een filmavontuur beleven, spelen en uitvindingen maken. Binnen én (bij mooi weer) buiten. Maak het mee met je gezin of kinderfeestje! Ook met je school (Basisschool/Voortgezet Onderwijs), BSO of bedrijf laten we je graag avonturen met creativiteit en techniek beleven. Desgewenst gekoppeld aan een project. In De Ontdekfabriek of op jullie eigen locatie: met de elektrische makersbus komen onze uitvinders graag naar jullie toe!

 

Het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland/Flevoland (EWT) verbindt de wetenschap met de schoolpraktijk, versterkt de onderzoekende houding van leraren en leerlingen en stimuleert en voedt onderzoekend en ontwerpend leren in de klas. Ga naar hun website.