Ayurveda - geneeswijze


Ayurveda is een traditionele geneeswijze aan het Indiase subcontinent. Tegenwoordig wordt het gerangschikt onder de alternatieve geneeswijzen. Ayurveda is een discipline van de Upaveda of "extra kennis" vanuit de Vedische traditie. De oorsprong van ayurveda is dan ook gevonden in de Atharvaveda. Er zijn ook verschillende legenden die de oorsprong van ayurveda toeschrijven aan Dhanvantari (of Divodasa) die het rechtstreeks van Brahma doorkreeg. In de ayurvedische praktijken wordt veelvuldig gebruikgemaakt van geneesmiddelen op basis van kruiden en mineralen. Dierlijke producten zoals melk, boter en yoghurt worden ook gebruikt in een aantal ayurvedische preparaten. Bron: Wikipedia.

 

Europa Ayurveda Centrum voor consult, behandeling, opleiding, voeding en onderzoek.

 

Ayurveda.nl is Europa's marktleider van authentieke ayurvedische producten sinds 1987.

 

De Premdani Ayurveda Clinic is een praktijk geheel volgens de leer van Ayurveda, een 5000 duizend jaar oude Indiase geneeswijze. Ayurveda benadert de mens en diens ziekte op een holistische manier. De behandelingen in de kliniek zijn gericht op het activeren van het herstellend vermogen van de mens.

 

Ayurveda is een natuurlijke geneeswijze die eeuwenoud is en ook in onze moderne tijd bijdraagt aan welzijn en gezondheid. Op de website ayurvedaconsult.nl vind je behandelaars en therapeuten in Nederland en België.

 

Wordt een volwaardige Ayurveda therapeut, coach, reinigingsexpert, adviesgever, panchakarma reis begeleider, workshopleider, importeur of ontwikkelaar Ayurvedische kruiden formules .... met Ayurveda! Meer info op school voor Ayurveda.

 

De leer van Ayurveda is een veelomvattend systeem en wordt al vele generaties (zo’n 5000 jaar) in India en andere landen in het Oosten, beoefend. Er wordt van uitgegaan dat er een alles omvattende totaliteit is. Een mens die je niet los kunt zien van zijn omgeving. Gebaseerd op de fundamentele principes van het leven, door oude zieners tijdens diepe meditatie waargenomen. De constitutie van een mens is gebaseerd op een relatie van drie fundamentele en vitale energieën of dosha’s: vata, pitta, kapha. De dosha’s vormen de kern van Ayurveda, de zusterwetenschap van yoga. Meer info op fascinerend.nl/ayurveda/

 

Op Kaldenbroeck is sinds de oprichting in 2011 een Ayurveda center gevestigd, met eigen vaidya (Ayurvedisch practitioner) en massage-therapeuten. Authenticiteit en een sterke band met India (de bron) zijn kenmerkend. Locatie: Lottum, Limburg.