Ayahuasca - plantmedicijn


Ayahuasca is de verzamelnaam voor een groep plantenbrouwsels die MAO-remmers bevattende planten combineren met planten die andere (meestal indole) alkaloïden bevatten. De naam ayahuasca is afkomstig uit de taal van de Quichua en kan vertaald worden als "slingerplant van de ziel". In het Quechua betekent aya geest, dode, voorvader of ziel; huasca betekent touw of liaan, naar de lianensoort Banisteriopsis caapi, een hoofdbestanddeel in de meeste ayahuasca brouwsels.

Ayahuasca wordt door sommige indianenstammen ritueel gebruikt in de Amazone-regenwouden van Zuid-Amerika. Wanneer het gebruik is aangevangen weet men niet; de traditie is zeker honderden jaren oud. Inmiddels is het traditionele gebruik in Zuid-Amerika verspreid van Ecuador in het westen en de Orinoco in het noorden tot aan Paraguay in het zuidoosten. Bron: Wikipedia.

 

Ben je klaar om dieper in jezelf te duiken en je bewustzijn naar een hogere frequentie te tillen of wil je dieper gaan en in ‘andere’ werelden duiken? Ben je bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat je tegenkomt, en voor de consequenties die dat heeft? Geloof jij dat een plantmedicijn een hulpmiddel kan zijn om jouw hoofd tot rust te brengen waardoor je makkelijker in verbinding kan gaan met andere “wereldrijken” waar grote kennis kan worden verkregen, groei kan worden versneld en echte genezing kan plaatsvinden. Dan is spiegelen met plantmedicijnen iets voor jou!