Mijn droombaan / mijn Ikigai


Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en groeien. Behalve in mijn vrije tijd daar tijd aan te besteden lijkt het me ook heel leuk als ik werk heb waarbij ik mezelf kan ontplooien. Wie weet vind ik nog eens op originele/onverwachte wijze mijn droombaan...

 

Ik geloof dat alles energie is, ook mijn gedachten. Ik stuur de volgende gedachte het universum in; Wat is er nodig, zodat ik werk vind waar ik mijn talenten goed kan benutten, plezier heb en zingeving ervaar.

Daarnaast wil ik graag werk waarbij ik het liefst alle 12 de punten van Gallup's piramide kan afvinken.

 

Op de website www.truity.com kan je gratis een 'career personality' test doen.

De uitkomst van mijn test (https://www.truity.com/personality-test/11878/test-results/11323867) was:  

Werkstijl: humanitarian, caretaker, innovater en pragmatist.

Carrière intresses: creating, helping, persuading, building, organizing en thinking.

Mogelijke passende banen: art director, multimedia artist or animator, writer or author, editor, musician or singer.

Eerlijk gezegd heb ik geen interesse in een werk carrière in één van de bovenstaande vakgebieden en was dan ook zeer verrast over deze uitkomst in de 'career personality' test. 

 

En op de website https://www.nationaleberoepengids.nl/beroepskeuzetest kan je gratis een 'beroepskeuzetest doen'. Uit mijn test kwamen de volgende 6 beroepseigenschappen: Sociaal, contactueel, ondernemend, bestuurlijk, conventioneel en beheer. Beroepen die daar bij passen lopen heel uiteen van agent bij de jeugdpolitie tot reclasseringsambtenaar.

 

Vind jouw Ikigai. Ga naar www.slideegg.com/ikigai-template-ppt-free en download daar een gratis Ikigai template. Meer info over Ikigai HIER.

Hieronder een lege template en eentje door mij ingevuld. Note: Je Ikigai kan door de jaren heen veranderen.

Mijn Ikigai zal een combinatie worden van zelfstandig ondernemen, deze website, mijn Comedy Club Venlo en in het openbaar spreken. Spannend!