Financiële hulp nodig?


Energiebank (energiebanknederland.nl) >> Na een voedsel-, kleding- en speelgoedbanken is er nu ook een energiebank. Stichting Energiebank Nederland helpt huishoudens om hun energierekening blijvend te verlagen. Met behulp van onze energiecoaches doorlopen huishoudens een traject van energiebewustwording, waarin zij gestimuleerd en geholpen worden om energie te besparen. Daarnaast ontvangen huishoudens een pakket met energiebesparend producten. Tot slot geeft de Energiebank een direct steuntje in de rug via een korting op de energierekening. Dit alles met als doel om met kortetermijnhulp een langdurig effect te bereiken. Onze hulp wordt mogelijk gemaakt door middel van donaties in geld, energiebesparende middelen en tijd van vrijwilligers.

 

Geldstress café >> Heb jij geldstress? Je bent niet de enige. De situatie kan heel uitzichtloos voelen. Toch ben je niet alleen! Kom naar het geldstress café en spreek met ervaringsdeskundigen en professionals over je zorgen. Het online café waar je weer wat hoop en tips krijgt om de week door te komen.

 

Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) wil een maatschappij die zo is ingericht dat mensen hun geldzaken in balans kunnen houden. We willen voorkomen dat mensen financiële problemen krijgen of in financieel kwetsbare situaties terecht komen. Nibud webwinkel met o.a. de Nibud agenda. 

 

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. Hierin bundelen partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Op deze website helpen zij jou met financiële vragen waar je gedurende je leven tegenaan kunt lopen. Meer info over Wijzer in geldzaken. Ze hebben verschillende thema's zoals; Kinderen, op jezelf, hypotheek, ontslag, uit elkaar gaan, regel je pensioen, geldzaken op orde, leren omgaan met geld, studeren, geldzaken zzp'ers, arbeidsongeschikt, samenwonen of trouwen, huren, overlijden, lenen, beleggen, sparen, verzekering en geldzaken door het jaar.

 

Samen lukt ’t, dat is waarin wij geloven bij Schuld Hulp Maatje. Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat. Klik hier om te zien of er bij jou in de buurt een Schuld Hulp Maatje zit.

 

E-book 'Rondkomen met €15 per week' geschreven door Jessica Collins. Wordt voor een zeer zacht prijsje verkocht bij bol.com en bevat 50 tips.