Kinderrechten


Grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie (www.savethechildren.nl) >> Save the Children is actief in meer dan 120 landen op zes continenten.

 

Defence for Children komt op voor de kinderrechten van alle kinderen in zowel het binnen- als het buitenland. Via onze Kinderrechtenhelpdesk verlenen we juridische steun aan kinderen van wie de rechten geschonden dreigen te worden. We doen onderzoek en geven voorlichting aan professionals, ouders en kinderen. Ook bepleiten we de borging van kinderrechten in wetgeving en beleid.

 

KIDSRIGHTS EMPOWERS CHANGEMAKERS. Samen met kinderen als changemakers, inspireren we een wereldwijde beweging voor kinderrechten. We onderzoeken, komen in actie en laten onze stem horen. Zo brengen we samen de wereld in beweging!

 

Stichting Vitalis ( www.vitalismaatjes.nl) >> Vitalis is een professionele non-profit organisatie en heeft als doelstelling het begeleiden van kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar, die zich als gevolg van een tekort aan aandacht in een kwetsbare positie bevinden en het risico lopen in de problemen te raken. Dit ter voorkoming van intensieve professionele jeugdhulpverlening.

 

Wat kan je doen bij (vermoedens van) kindermishandeling? (rijksoverheid.nl) >> Kindermishandeling is elke vorm van mishandeling die voor een kind bedreigend of gewelddadig is. Bijvoorbeeld lichamelijke mishandeling, emotionele mishandeling, seksueel misbruik of verwaarlozing. Maar ook getuige zijn van huiselijk geweld valt onder kindermishandeling. Vermoedt u kindermishandeling in uw omgeving, dan is er altijd iets dat u kunt doen. Klik hier voor meer info.

 

De Kindertelefoon 0800-0432 is dé plek in Nederland waar kinderen tussen de 12 en 18 jaar elke dag gratis vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving.

Ben je tussen de 18 en 25 jaar, dan is er de gratis 'Alles oke?' supportlijn 0800-0450.