Spullen kopen die duurzaam zijn


Sjaal met Verhaal creëert werk en inkomen voor vrouwen in Nepal. Via onze webshop zorgen we voor een continue afname van handmade, fairmade en fairtrade producten.

 

Bij Tony’s Chocolonely werken elke dag heel hard om de chocoladewereld 100% slaafvrij te maken. 

 

VerdraaidGoed richt zich op waardebehoud van materialen en het sluiten van kringlopen. Zij zorgen ervoor dat restmaterialen een tweede leven krijgen in de vorm van nieuwe, iconische producten. 

 

Handed By is hét leidende merk in handmade gevlochten manden, tassen en woonaccessoires gemaakt van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, zoals onder andere gerecycled plastic en bamboo.

 

Discovered.us is de marktplaats voor unieke, handgemaakte producten van ver. Op Discovered koop je direct bij de makers (artisans) uit opkomende markten van over de hele wereld.

 

EcoGoodies.nl: het eerste en enige echte overzicht van de leukste en beste duurzame webwinkels! Zij maken het je makkelijk, en hebben de leukste shops voor je verzameld. Zoals de mooiste duurzame kleding. en de leukste duurzame cadeaus. Ook hebben we een overzicht van de fijnste shops met natuurlijke cosmetica, en natuurlijk ook alles voor duurzame baby & kinderproducten.

 

WatMooi is uitgegroeid tot de grootste online winkel in Nederland op het gebied van duurzame mode. Zij vinden het belangrijk dat kleding mooi, tijdloos en fashionable is, maar ook dat de wereld er een beetje mooier van wordt.

 

Het schoonmaakmiddelen merk Ecover heeft als missie om de wereld een schonere plek te maken. Zij vertellen op hun website: "Voor ons betekent ‘clean’ zo veel meer dan een propere vloer. Het heeft een impact op onze levensstijl, onze leefomgeving, onze gemeenschappen. En ja, op de hele wereld. Het betekent dat we de oorlog verklaren aan plasticafval, CO2-uitstoot en alle andere monsters onder het bed."

 

Hempishop.nl Industriële hennep wordt wereldwijd legaal verbouwd omdat het niet tot nauwelijks psychoactieve stoffen bevat. Er zijn naar schatting zo’n 50.000 verschillende toepassingen mogelijk van industriële hennep. Samen met de wezenlijke voordelen op het gebied van voeding, lichamelijke verzorging, leefomgeving, duurzaamheid en milieu is het niet zomaar een alternatief maar dé oplossing! Ik werd hier zo enthousiast over dat ik besloten heb deze moderne en natuurlijke producten in een concept store, hempishop, te gaan aanbieden.

 

Duurzame kleding en meer via gudrunsjoden.com

 

Ontdek alle duurzame kleding op één plek via projectcece.nl Zij checken alle merken en winkels, zodat je het aanbod eerlijke kleding makkelijk kan vinden.

 

Bescherm wat je liefhebt, daar staat Waschbär voor. Alle artikelen uit ons assortiment, van onze natuurlijke mode tot de handige huishoudartikelen, worden geselecteerd op duurzaamheid, eerlijke handel en bescherming van het milieu.

 

Ecological Textiles is een groothandel in ecologische stoffen (biologische katoen, hennep, linnen, wol, zijde, tencel), garens, band e.d. die zich richt op bedrijven. In het verlengde daarvan werd in hetzelfde jaar ook Ecotex opgericht als een webwinkel voor particulieren. 

 

Fair Wear Foundation is a non-profit organisation. We know there’s a better way to make clothes. Our mission is to see a world where the garment industry supports workers in realising their rights to safe, dignified, properly paid employment. 

 

Bredase eco-fashion ontwerpster Rianne de Witte met haar eigen kledinglijnen en webshop.

 

Only Natural verkoopt unieke handgemaakte producten uit India waarbij het welzijn van mens en milieu een belangrijk uitgangspunt is. Naast een inspirerende collectie woonaccessoires en papeterie artikelen produceren zij elk jaar een originele kerstcollectie. 

 

Natuurpapier importeur & groothandel olinopaperworks.com verkoopt handgemaakt natuurpapier uit o.a. Thailand, Nepal, Bhutan, Japan en India. Het papier is milieuvriendelijk, zuurvrij en biologisch afbreekbaar. Er worden geen bomen gekapt.

 

Return to Sender verkoopt producten die handgemaakt zijn door vrouwen in de armste regio's van de wereld. De maaksters ontvangen een eerlijk loon voor hun werk, ontvangen financiële trainingen en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Ze gebruiken duurzame verpakkingen, recyclede materialen en zo duurzaam mogelijk transport.

 

FairMail is een sociale onderneming gevestigd in Peru en ze maken fairtrade wenskaarten met foto’s gemaakt door kansarme Peruaanse tieners. 

De fotografen ontvangen 60% van de winst en investeren dit in hun onderwijs. Hun missie is om kinderarbeid te bestrijden in Peru en om onderwijs te promoten als de drijvende kracht voor sociale en economische empowerment.

 

Fairphone is een maatschappelijk betrokken onderneming die zich inzet voor eerlijkere elektronica. Door het maken van een telefoon breken we de distributieketen open en brengen we nieuwe relaties tot stand tussen mensen en hun producten. We leveren een positieve bijdrage aan de gehele waardeketen voor mineraalwinning, ontwerp, productie en levensduur, en vergroten de markt voor producten die ethische waarden op de eerste plaats zetten. Samen met onze community veranderen we de wijze waarop producten worden gemaakt.

 

Klooker is een platform dat je helpt om je leven te verduurzamen en “good consumerism” het nieuwe normaal te maken. Word lid.

 

Granny’s Finest is een Slow Fashion Label dat een bijdrage levert aan de maatschappelijke participatie van ouderen. Al hun producten worden met de hand gemaakt van natuurlijke, hergebruikte en gecertificeerde materialen. Zo werken ze aan meer sociale cohesie, behoud van vakmanschap en een duurzame wereld.

 

Koop tweedehands op een rommelmarkt, kofferbakverkoop, antiek- en curiosamarkt, tweedehandskledingbeurs, boekenmarkt, verzamelmarkt, platen- en cdbeurs. Kijk voor locaties en data op de website meukisleuk.nl

 

Koop tweedehands via marktplaats of andere online platformen, zoals de online webshop mijnes jouwes waar je tweedehands kinderkleding kunt kopen. Via kringloopwinkels of tweedehands merkkleding winkels bij jou in de buurt. Vaak is er meer te vinden in je eigen stad, dan je denkt. 

 

New Optimist.nl: All our garments are made following the circular design principles of the Ellen MacArthur foundation. This means that:
1. We don’t create waste or pollution
2. We make durable garments
3. We use recycled materials and guarantee garment recyclability