Spiritueel


N.a.v. een interview tussen Marie Forleo en Dan Buettner (bekend van de Blue Zones) heeft Marjolein haar 'purpose' uitgeplozen. Haar toverwoord is 'samenwerken'. Dit zal zij altijd proberen te realiseren op haar werk, met de mensen om haar heen en in haar vrije tijd. Wil je ook jouw 'purpose' weten? Klik hier voor meer informatie.

 

Op de website van WOMEN Inc. stond een zorgtype test. Het ging over het huishouden, de zorg voor kinderen, buren of anderen: doe je graag alles zelf of geef je ook dingen uit handen? Hoe zou je in de toekomst het liefst de zorg verdelen? Helaas staat de test niet meer online. Marjolein is een samen-type. Volgens de website is Marjolein: Erg goed in het aangeven van grenzen en houdt ze in de gaten dat de verantwoordelijkheid en uitvoering van zorgtaken niet alleen bij haar ligt. Dit zorgt wel voor een hoop geregel, maar al met al is ze eigenlijk al supergoed bezig! Ons advies: probeer niet alles zelf te regelen, laat soms dingen ook een beetje op z’n beloop.

 

In 2017 heb ik een enneagramtest gedaan en daar kwam uit dat ik type 1 ben 'de kritische'. Dit type is gericht op perfectie, vinden dat alles altijd beter kan. Ze zijn principieel en idealistisch. Ze houden er hoge normen en waarden op na en beoordelen anderen of die aan hun normen en waarden voldoen. Ze willen alles verbeteren en zijn bang fouten te maken. Ze zijn zeer goed georganiseerd en zorgen voor logica. Het zijn degenen die hoge standaarden hanteren. Ze onderdrukken aanvankelijk hun woede, die er soms opeens uitkomt. Ze zijn wijs, realistisch, nobel en hebben een hoog moreel. En hechten veel waarde aan regels en structuren. Klik hier om zelf ook een enneagramtest te doen (Note: Deze is helaas, niet meer gratis) via de website enneagramacademie.com

 

Mijn allereerste enneagramtest stamt uit 2016 en volgens die test ben ik type 9 'de vredesstichter'. Dit houdt in dat ik mezelf op de achtergrond plaats en op ga in mijn omgeving om me op die manier behaaglijk en geborgen te voelen. Agressiviteit en jezelf laten gaan is ongewenst.