Gezondheid - lichamelijke beperkingen - autisme


Geluksmomenten binnen het zorg-ecosysteem (www.tovertafel.nl) >> Het bedrijf Active Cues heeft interactieve spellen bedacht die geprojecteerd worden op een gewone tafel en reageren op hand- en armbewegingen. De spellen motiveren tot een fysieke activiteit en sociale interactie.

Muziektherapie (papageno.nl) >> Stichting Papageno heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme.


De internationale bestseller De paardenjongen gaat over de zoon van Kristin Neff. Zij heeft een boek geschreven met als titel zelfcompassie, stop jezelf te vooroordelen. Dit boek is voor iedereen, maar zeker ook voor diegene die bijvoorbeeld in hun directe omgeving te maken hebben met een autistisch iemand waarvan ze veel houden, maar die hen op bepaalde momenten ook tot wanhoop drijft. Zelfcompassie = liefde voor jezelf tijdens een moeilijke situatie. Lief zijn voor jezelf en jezelf niet om de oren slaan.