Autisme


Het bedrijf Tover wil de manier waarop de wereld naar mensen met een cognitieve uitdaging kijkt, veranderen. Tover staat voor een liefdevolle en inclusieve wereld. Samen met zorgprofessionals strijden we elke dag voor een betere kwaliteit van leven voor onze doelgroepen.

Hoe zij dat doen? Met innovatieve serious games die verwonderen en verbinden. Want zij geloven in de kracht van spelen. Met spelen bereiken we meer. Met spelen dagen zij de spelers uit net wat meer uit hun dag te halen. Om zichzelf te verrassen met wat ze allemaal wél kunnen. Spelen voor een beter bestaan. Zij noemen dat: purposeful play.

 

Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man, dirigent Jaap van Zweden, kregen een kind met autisme. Dat had én heeft een grote impact op het gezin. In 1997 hebben ze de Stichting Papageno opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen. Nu, ruim 25 jaar later, is Papageno een begrip in Nederland. De Stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme.

 

De internationale bestseller De paardenjongen gaat over de zoon van Kristin Neff. Zij heeft een boek geschreven met als titel zelfcompassie, stop jezelf te veroordelen. Dit boek is voor iedereen, maar zeker ook voor diegene die bijvoorbeeld in hun directe omgeving te maken hebben met een autistisch iemand waarvan ze veel houden, maar die hen op bepaalde momenten ook tot wanhoop drijft. Zelfcompassie = liefde voor jezelf tijdens een moeilijke situatie. Lief zijn voor jezelf en jezelf niet om de oren slaan.