Groot (durven) dromen


Jump Movement is een eenvoudige en laagdrempelige gespreksmethode die mensen in beweging brengt in de richting van hun eigen of een collectieve ambitie. Je kunt denken aan beweging in de context van je persoonlijke leven, van organisaties, of van maatschappelijke trajecten. If we all jump, we will move the world. Download hun gratis app!


Stel jezelf de volgende 3 vragen als je niet weet wat je dolgraag zou willen:

  1. Waar ben je, in één zin samengevat, echt jaloers op?
  2. Welke vier woorden geven dat het beste aan?
  3. Welk van die vier woorden spreekt je het meeste aan? 

Bron: het boek 'snelle meiden op naar de top!' geschreven door Kate White.


Wat zou je doen als je nergens door belemmerd zou worden? Schrijf de antwoorden op en ontwikkel ze. Wie weet komen ze uit...

Tip: OGSM methode (strategie op 1 A4, raoul.io


Ask yourself: What is the truest, most beautiful story about your life that you can imagine? Noteer dit en leg het vervolgens weg. Je hoeft er niks (direct) mee te doen. Het leven ontvouwt zich vanzelf naar deze droom.  Bron: interview Marie Forleo - Glennon Doyle.


Boek: De creatiespiraal. Natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid. Geschreven door: Martinus Knoope. 


Marijke Krabbenbos van o.a. het vrouwen netwerk Bites & Business heeft op haar website van de IdeaCompany een gratis werkboekje staan waarmee je voor jezelf een idee of plan overzichtelijk kunt maken. De werktitel luidt 'mijn plan voor 2018'. Klik hier om het werkboekje te openen. (pas het jaartal gerust aan)


De kunst van creatief leven, het Big Magic boek van Elizabeth Gilbert.  Zij schrijft over passie versus nieuwsgierigheid. Zij is tegen het prediken van passie en voor het vertrouwen van je creativiteit. Nieuwsgierigheid is ("de waarheid en") de weg van creatief leven.