Boek als teambuildingsuitje een lachworkshop.

Betere wereld - armoedebestrijding in Nederland


Napoleon Hill schrijft in 1937 in zijn boek 'Think and Grow Rich' het volgende: 'Dit tijdperk is in de greep van geldgekte. Een mens wordt beschouwd als minder dan stof, tenzij diegene een dikke bankrekening kan tonen. Daarom brengt niets zoveel lijden en vernedering als armoede'.

 

Duurzame bestrijding van armoede en schulden (dattwerkt.nl) >> Op de website van DATT Werkt! vindt u een complete toolbox met informatie en uitgewerkte handleidingen met praktische tips. Hiermee kunt u in uw gemeente of regio zelf aan de slag met het verbeteren van de ketensamenwerking in de bestrijding van armoede en schulden.

 

Op weg naar effectieve schuldhulp (effectieveschuldhulp.nl) >> Alle beleidsinformatie rond schuldhulp voor gemeenten.

 

NPO - 2DOC - Vergeef me mijn schulden >> Wie in Nederland met grote schulden zit kan proberen om bij de rechtbank aanspraak te maken op de wettelijke schuldsanering. Als dit wordt toegezegd kan de schuld hebbende door drie jaar te leven van een minimum loon en aan zeer strenge voorwaarden te voldoen van de resterende schulden kwijtgescholden worden. 'Vergeef me mijn schulden' toont zittingen in de rechtbank van Den Haag waar rechters toetsen of mensen in aanmerking komen voor deze schuldsanering. Klik hier om naar de documentaire te gaan.

 

SBS6 - Steenrijk, straatarm >> In dit programma ruilen een rijk en een arm gezin een week lang van huis, bestedingsbudget en leven. Zou geld gelukkig maken? In dit sociale experiment wordt duidelijk hoe het is om ineens rijk te zijn of juist krap bij kas te zitten. Klik hier om naar de afleveringen van dit programma te gaan.

 

Energiebank (energiebanknederland.nl) >> Na een voedsel-, kleding- en speelgoedbanken is er nu ook een energiebank. Stichting Energiebank Nederland helpt huishoudens om hun energierekening blijvend te verlagen. Met behulp van onze energiecoaches doorlopen huishoudens een traject van energiebewustwording, waarin zij gestimuleerd en geholpen worden om energie te besparen. Daarnaast ontvangen huishoudens een pakket met energiebesparend producten. Tot slot geeft de Energiebank een direct steuntje in de rug via een korting op de energierekening. Dit alles met als doel om met korte termijn hulp een langdurig effect te bereiken. Onze hulp wordt mogelijk gemaakt door middel van donaties in geld, energiebesparende middelen en tijd van vrijwilligers.

 

Geef representatieve kleding door (dressforsuccess.nl) >> Zodat iemand die in armoede leeft goed gekleed naar zijn of haar (toekomstige) baan kan gaan.

 

Speaking Minds (speakingminds.nl) >> geeft jongeren een STEM in het armoedebeleid. Speaking Minds is een samenwerking tussen Save the Children, Defence for Children en Stimulansz.

 

Met ER IS GENOEG gaan ze de verborgen armoede te lijf. Ze willen de schaamte wegnemen, het isolement doorbreken en vooral dat mensen zelf de weg naar hulp of een oplossing weten te vinden. Meer info: https://erisgenoeg.nl/

 

Samen tegen armoede - Kracht in NL

We kunnen er niet meer omheen: de uitdagingen op het gebied van armoede zijn steeds zichtbaarder geworden als gevolg van de hoge olie- en gasprijzen en de toenemende inflatie. Steeds meer huishoudens zullen hierdoor getroffen worden. Maatschappelijke initiatieven zien een enorme toename in hulpvragen en druk vanuit de samenleving, maar kunnen de vraag nauwelijks nog aan. Daarom moeten we nu actie ondernemen!

De Stichting Kracht in NL zet zich dit jaar in om tenminste 1 miljoen euro op te halen voor maatschappelijke initiatieven die zich richten op armoedebestrijding. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze partners.

Ook jij kan je steentje bijdragen. Meedoen kan al vanaf €1,-. Donaties van particulieren gaan in zijn geheel naar de initiatieven. Doneer nu via de doneerbutton.

Wil je als organisatie doneren? Neem contact met ons op info@krachtinnl.nl


Winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs 2018 van het Amsterdams Kleinkunst Festival

Alle informatie op deze website is met de beste intenties verzameld. De Grow Stronger Academy stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele negatieve gevolgen door het verkeerd interpreteren van tekst of het aangaan van "slecht" advies of kosten via een partij die op deze website gratis redactionele ruimte heeft gekregen. Mocht u niet tevreden zijn, laat ons dit weten, zodat we die informatie van deze website kunnen verwijderen. Bedankt!