Ondernemen


“If your business depends on you, you don’t own a business - you have a job.
And it’s the worst job in the world because your working for a lunatic!”
Michael E. Gerber


Pop-up store informatie. Hoe begin je een pop-up store? Klik hier. Interesse in een pop-up store? Kijk eens op; pop-shop.nl, veldmark of popupplaza.

Een wisselwinkel. Wat is dat? In Amsterdam hebben ze dit concept levend gemaakt. Klik hier voor meer info.

Make Happy Work (www.deliveringhappiness.com) >> Make happiness your business model.

Van idee naar initiatief om vervolgens een eigen bedrijf te starten (www.boiwerkt.nl) >> Innovatief platform.

Creators, come get paid! (www.patreon.com) >> Best way for artists and creators to get sustainable income and connect with fans.

Explore business and science (www.toolshero.nl) >> Samen kunnen we de management theorieën en methoden delen met mensen die hierin geïnteresseerd zijn.

Het begint met wij (maatschapwij.nu) >> Nederland kan mooier en beter! Laten we samen ontdekken hoe, elkaar inspireren en successen vieren. Deel mee, denk mee, doe mee.

Ervaren kijk op zaken (ondernemersklankbord.nl) >> Heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding bij het ondernemen? Eigen bedrijf starten? Stichting Ondernemersklankbord geeft onpartijdig advies. Onze adviseurs zijn oud-ondernemers met veel kennis en jarenlange ervaring die u vrijwillig bijstaan in een klankbordtraject. Wij delen onze expertise met u, profiteer ervan! Voor €150 krijgt u 6 maanden begeleiding. 

Ondernemers voor ondernemers (ondernemersvoorondernemers.oxfamnovib.nl) >> ondernemers die steun graag doorgeven.

Sociaal ondernemen met groeipotentie en een verdienmodel? Kijk eens op knhm.nl voor meer informatie. KNHM is een adviseursnetwerk dat zich inzet om sociale initiatieven in Nederland een stap verder te helpen. Onze adviseurs bestaan uit vrijwilligers en medewerkers van Arcadis. Wij werken vanuit provinciale en landelijke  adviesteams. Je vindt ons dus door heel Nederland. Het is een investeringsorganisatie wat inhoud dat je het geleende geld moet terugbetalen.

Vier vragen die, volgens Jaclyn Johnson (CEO Create & Cultivate), belangrijk zijn om te onderzoeken of jouw bedrijf levensvatbaar is: 1) Bestaat mijn "product" idee al? En is er een reden waarom het nog niet bestaat? Plus informeer om je heen of er daadwerkelijk vraag / interesse is naar jouw product of dienst. 2) Als het product al bestaat. Is mijn product dan (echt) beter? 3) Ben ik bereid om alles te verliezen, mocht het zover komen? 4) Is dit alles waar jij aan kunt denken? Is het jouw obsessie? Je hebt passie nodig om te kunnen slagen.

Ondernemertips van Johan van Mil: Het beste is om een bedrijf te starten met minimaal 3 personen. De bedenker, de techneut en een commercieel figuur. Zo heb je ook meteen sparringspartners. Gouden idee voor een bedrijf? Werk een hindernis uit waar je privé of op je werk tegenaan loopt.

Microkrediet voor ondernemers via Qredits. Dit bedrijf helpt ondernemers met financiering tot € 250.000, coaching en tools. Ze zijn een onafhankelijke en private kredietverstrekker met betrouwbare partners. Meer info check hun website.

Open Hiring vraagt lef van werkgevers om mensen die zeggen het werk te willen en kunnen doen, zonder sollicitatiegesprek aan te nemen. Lef om situaties te omarmen waarin we niet alle antwoorden kennen. Het vraagt van werkgevers om op een innovatieve manier om te gaan met alle mogelijkheden die er zijn. Klik hier voor meer info.

Stichting 155 Help een bedrijf heeft de missie voor ondernemers het meest laagdrempelige en het meest effectieve hulploket te zijn, waar optimaal de verbinding aangebracht kan worden met partijen, die hulp kunnen bieden. Meer info hier.

SharePeople is hét betaalbare alternatief voor een AOV voor zelfstandig ondernemers.


In bovenstaande video 10 regels voor succesvol ondernemen (53 min.) 

Bredaas initiatief; de vrije uitloop - scharrelondernemers. In de onderstaande link kom je terecht bij de volledige uitzending;

https://tvblik.nl/we-doen-het-zelf-wel/scharrelondernemen-in-breda

Een grappige TED talk over statistiek, je brein, succes, geluk, positiviteit in je werk en eigen gedrag. 


De 10 succesfactoren die ervoor gezorgd hebben dat Ikea miljarden verdient

  1. Ga na wat de klanten willen en wat ze kunnen betalen.
  2. Durf het anders te doen.
  3. Besteed veel aandacht aan timing.
  4. Kijk naar een gat in de internationale markt.
  5. Neem het initiatief in de keten tussen grondstoffen en de consument.
  6. Raak bezeten.
  7. Ontwikkel een zichzelf levende organisatie.
  8. Geef leiding door als voorbeeld te dienen.
  9. Denk eraan dat vooral de uitvoering telt.
  10. Denk positief.

Bron: Boek over Ikea. De succes story van een eigenzinnig bedrijf door Stellan Björk.