Ondernemen


“If your business depends on you, you don’t own a business - you have a job.
And it’s the worst job in the world because your working for a lunatic!”
Michael E. Gerber


Scharrelondernemer >> Ondernemen terwijl je een bijstandsuitkering ontvangt. 

 

Pop-up store informatie. Hoe begin je een pop-upstore? Klik hier. Interesse in een pop-upstore? Kijk eens op; popupplaza.

 

Een wisselwinkel. Wat is dat? In Amsterdam hebben ze dit concept levend gemaakt.

 

Combine people and profits, science and culture to make your company a success  (deliveringhappiness.com) 

 

Patreon is de beste plek voor makers om lidmaatschappen op te bouwen door exclusieve toegang tot hun werk en een diepere connectie met hun community's te bieden.(www.patreon.com) 

 

Toolshero ondersteunt jou graag om jezelf persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen met ons laagdrempelige en kwalitatieve leerplatform (www.toolshero.nl) 

 

Crafts Council Nederland is het landelijk platform voor de ontwikkeling van het creatieve ambacht en de creatieve maakcultuur (craftscouncil.nl).

 

Platform voor ambachtslieden die hun passie en talent in hun vak steken en in de mooie dingen die zij maken. Goeters biedt een (digitale) etalage waar deze vakmensen hun producten kunnen presenteren (www.goeters.nl).

 

MaatschapWij is hét inspiratieplatform voor een socialer, vitaler en duurzamer Nederland. We zetten denkers en doeners in de spotlights die van regeneratie, verbinding en compassie het nieuwe normaal maken. Om heel Nederland te laten zien dat je nooit te klein bent om impact te maken. Dat het wél kan. En dat het al gebeurt. De keuze is wel degelijk aan ons. Samen maken we Nederland elke dag een stukje duurzamer, vitaler en socialer. Samen lukt het. (maatschapwij.nu)

 

Sociaal ondernemerschap. Stichting Society Impact is een inclusief platform voor samenwerkende partijen – o.a. banken, filantropen, private equity funds, zorgverzekeraars, pensioenfondsen, overheid en ondernemers – om gezamenlijk maatschappelijke urgente vraagstukken aan te pakken via sociaal ondernemerschap. Meer informatie op hun website societyimpact.nl

 

Stichting Ondernemersklankbord biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staan wij ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. Onze adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap. (ondernemersklankbord.nl)

 

Vier vragen die, volgens Jaclyn Johnson (CEO Create & Cultivate), belangrijk zijn om te onderzoeken of jouw bedrijf levensvatbaar is:

1) Bestaat mijn "product" idee al? En is er een reden waarom het nog niet bestaat? Plus informeer om je heen of er daadwerkelijk vraag / interesse is naar jouw product of dienst.

2) Als het product al bestaat. Is mijn product dan (echt) beter?

3) Ben ik bereid om alles te verliezen, mocht het zover komen?

4) Is dit alles waar jij aan kunt denken? Is het jouw obsessie? Je hebt passie nodig om te kunnen slagen.

 

Ondernemertips van Johan van Mil: Het beste is om een bedrijf te starten met minimaal 3 personen. De bedenker, de techneut en een commercieel figuur. Zo heb je ook meteen sparringpartners. Gouden idee voor een bedrijf? Werk een hindernis uit waar je privé of op je werk tegenaan loopt.

 

Microfinanciering Nederland >> Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen we door het aanbieden van ondernemerstools, coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot € 250.000. Ons doel is om dromen van ondernemers mogelijk te maken. Vertrouwend op de kracht van het ondernemerschap, de kracht van een goed idee. Daarbij kijken wij liever naar de toekomst dan naar het verleden. Meer info op qredits.nl

 

Open Hiring houdt in dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring. Meer info op openhiring.nl

 

Acute hulp voor ondernemers (155 Help een bedrijf). Weet dat u niet alleen staat met uw vragen en zorgen. Stichting 155 is er voor ondernemers met raad, daad en advies. Jaarlijks helpen we duizenden ondernemers direct hun situatie te verbeteren. Aarzel niet om om hulp te vragen – hoe eerder u geholpen bent, hoe eerder u en uw bedrijf weer omzet kunnen maken. Meer info op www.155.nl

Kom uit je schuld.nl >> Voor zelfstandigen, werknemers en professionals.

Boek 'zwaar weer ondernemen' van Jan Adriaanse >> Wat je moet doen als je het ziet misgaan met je bedrijf? Zie de problemen onder ogen en probeer de zaak te stabiliseren. Dus zo weinig mogelijk uitgeven en zo snel mogelijk in gesprek gaan met je accountant, de bank, je leveranciers en de belastingdienst. Daarnaast kan (hoe erg je je ook schaamt) een gesprek met familie, vrienden en collega ondernemers ook helpen. Zelfs ondernemers uit een andere branche kunnen soms met goede, vernieuwende ideeën komen waardoor jouw probleem, een kans wordt.

 

SharePeople is hét betaalbare alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandig ondernemers. Of zoek online op broodfonds.

 

New Business Lab maakt duurzame ontwikkeling mogelijk >> Maatschappelijke vraagstukken los je samen op! Maak gebruik van de bewezen 'Purpose Case' samenwerkingsmethodiek waarmee je een doorbraak creëert om partners aan tafel te krijgen én te houden.  

 

Ondernemer en ziek? Je verdient een inkomen! Met het netwerk voor en door ondernemers creëren we ons eigen vangnet voor ziekte of erger. Echte hulp, duidelijke waarden, geen gedoe. commoneasy.nl


In bovenstaande video 10 regels voor succesvol ondernemen (53 min.) 


Bredaas initiatief; de vrije uitloop. De eerste Nederlandse coöperatie van scharrelondernemers. 

Meer info over scharrelondernemers op:

www.socialealliantie.nl/index.php/column/scharrelondernemers


Een grappige TED talk over statistiek, je brein, succes, geluk, positiviteit in je werk en eigen gedrag.