Mentality test


Achterhaal welk Mentality-milieu het beste bij jou past, via de Motivaction Mentality-test! Vul de vragenlijst in: bij elke stelling kan je aangeven in hoeverre je het ermee eens of oneens bent. Een eenmaal gegeven antwoord is niet meer te veranderen. In vijf tot tien minuten ben je klaar met invullen. Na het invullen ontvang je meteen via de e-mail jouw persoonlijke Mentality-profiel!

Meer informatie over het Mentality Model en wil je de test doen? Klik hier

 

Marjolein heeft de test ook gedaan. Uitslag: Ze is een postmaterialist. Wat is dat nu precies?

Dit is iemand die idealistisch is ingesteld en geïnteresseerd is in politiek. Milieu, andere culturen en gelijkwaardigheid zijn belangrijk in het leven.

Solidariteit en harmonie kenmerken de groep postmaterialisten. Ze kijken kritisch naar de hedendaagse maatschappij. Het streven naar onderlinge verbondenheid, het nemen van verantwoordelijkheden en het werken aan sociaal-maatschappelijke verbeteringen spelen een prominente rol. Postmaterialisten hechten er veel belang aan te kunnen leven volgens hun eigen principes en zijn sterk sociaal bewogen. Verantwoord leven is belangrijk: zonder verspilling, winstbejag en zonder aantasting van het milieu. Bij voorkeur werken zij bij instellingen of organisaties die een bijdrage leveren aan het maatschappelijk welzijn. Mensen binnen deze groep zijn geïnteresseerd in kunst en cultuur (film, musea, toneel, cabaret, klassieke concerten) en in een meer 'huiselijke' vorm van vrijetijdsbesteding. Het gezinsleven is vaak hecht (sterke onderlinge betrokkenheid), maar niet ingericht volgens traditionele patronen.