Spullen geven, ruilen of gratis ophalen


Op gewoonopgeruimd.nl/inspiratie/huis-opruimen-spullen-doneren-goed-doel vind je een uitgebreide lijst met adressen waar je jouw spullen naartoe kunt brengen.

 

De missie van Het Goed is werk maken van hergebruik en werk maken van werkgelegenheid. Dit bereiken ze door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Alle gebruikte spullen die dagelijks bij hun kringloopwaren-huizen binnenkomen, sorteren ze zorgvuldig. 

 

Overzicht met alle kringloopwinkels, beursen en markten.

 

Wat begon als een hobby, is inmiddels het platform inzameldoelen.nl geworden. Wees gul met je gebruikte spul.

 

Zoek en vind spullen in jouw buurt via de 'gratis af te halen' online marktplaats, of bied je eigen spullen aan. 

 

Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) ondersteunt de ontwikkeling van de kringloopbranche door kennisoverdracht en door voorlichting aan en over kringloop(winkels). De afgelopen jaren heeft BKN zich verder geprofessionaliseerd. Zo heeft zij het Keurmerk Kringloopbedrijven® ontwikkeld en de opvolger daarvan, het keurmerk 100%Kringloop!

 

Een website met een overzicht van alle weggeefwinkels in Nederland waar je gratis spullen kunt geven en krijgen.

 

In Nederland heb je diverse ruilkringen te vinden op Facebook.

 

Ruilen.nl is dé grootste ruilsite voor iedereen die waarde hecht aan spullen en/of diensten.

 

Kinderzwerfboek laat gericht in aandachtswijken kinderboeken zwerven, zodat de zwerfboeken juist op plekken komen waar deze het hardst nodig zijn. Hiervoor werkt Kinderzwerfboek samen met scholen, gemeenten, bibliotheken, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

 

Gratis boeken lenen en ruilen via een minibieb. Zoek een minibieb bij jou in de buurt. 

 

Doneer boeken via boekensteunenmensen.nl De boeken worden verkocht via boekenbeurzen en het internet. Opbrengst gaat naar particuliere projecten die zich inzetten voor de medemens. 

 

Doneer kleding aan één van de vele de kledingbanken of speelgoedbanken die Nederland rijk is. Zoek via Google naar een kledingbank of speelgoedbank bij jou in de buurt. Er is inmiddels ook een sportspullenbank.

 

Bij Sympany kun je al je stoffen kwijt. Ieder jaar zamelen ze vele miljoenen kilo’s textiel in. Voor elk stukje stof kiezen ze de beste bestemming.

 

Geef representatieve kleding door via dress for success, zodat iemand die in armoede leeft goed gekleed naar zijn of haar (toekomstige) baan kan gaan.

 

Gered Gereedschap steunt al 40 jaar vakmensen in ontwikkelingslanden met gereedschap, kennis en kunde. Onze hulp is praktisch en concreet. We stellen goed gereedschap en de juiste machines ter beschikking. We zorgen voor gekwalificeerde leraren en bieden begeleiding van o.a. timmermannen, automonteurs en kleermakers naar zelfstandig werk. Met een goede vakopleiding zijn de mensen zelf in staat armoede achter zich te laten. Wij zien dit als de essentie van onze ondersteuning. Zoek een gereedschap inzamelpunt.

 

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor ons. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij één van de depots. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd.

 

Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken.


Goedzak is een laagdrempelige manier om duurzaam gedrag te stimuleren en nog bruikbare spullen met je omgeving te delen. Goedzak is not just a bag. Goedzak activates your inner good guy.


Ruil makkelijk kinderkleding en speelgoed via krijg de kleertjes.nl Doe mee en geef kleding en kinderspullen een tweede leven.

Jij bent af van de kleine kindermaten en ruilt tegen grote kindermaten.


Ketting kledingruil. Hoe werkt het? Hoe start je er één? Bekijk het filmpje en bezoek de website clothing loop.


Vul een schoenendoos met allerlei leuke en handige spulletjes en maak een kind in het buitenland blij. Schoenendoosactie.nl


Voor het ANWB Kinderfietsenplan zoeken zij heel veel (kinder)fietsen. Daarbij kunnen ze alle hulp goed gebruiken. Heb je een (kinder)fiets over en maak je graag een kind blij? Lever hem in!


Swip Swap is een speelgoed ruilplatform met een missie: 2e hands, eerste keus maken. Ook tijdens de decembermaand en dan heet het Swap Sint.