Lichamelijke uitdagingen


De gouden gezondheidsgids bevat veel gouden tips. Geschreven door: drs. Richard de Leth & Ruud Rotteveel MSc (lees hier mijn boekreview)

 

Laat gezonde voeding uw medicijn zijn. Hippocrates

 

Op de website foodmatters.com staat een waslijst met allerlei gezondheidsklachten, lichamelijke en psychische uitdagingen. Bij elk onderwerp staan een aantal artikelen met mogelijke oplossingen.

 

Nieuwsgierig naar de psychologische oorzaak van lichamelijke klachten en ziekten?  Het boek; de sleutel tot zelf-bevrijding van Christiane Beerlandt beschrijft bijna alles. Waarschuwing ;-) de sleutel ligt (altijd) bij jezelf... 

Muziek doet WONDEREN

Muziek verhoogt de kwaliteit van leven bij dementie, parkinson, autisme, afasie, oorlogstrauma, verstandelijke beperking, eenzaamheid en depressie. Bij miracles of music willen ze zo veel mogelijk kwetsbare mensen, hun naasten en verzorgenden de wonderbaarlijke kracht van muziek en muziektherapie laten ervaren en hen leren deze zelf in te zetten tijdens momenten van zorg en aandacht.

Placebo's

Robert Dilts schreef in het boek 'Het hart van NLP'; Een van mijn taken was het vereiste onderzoek naar placebo's te verzamelen. Studies naar de effecten ervan over een groot gebied van verschillende symptomen hebben bijvoorbeeld aangetoond dat placebo's gemiddeld 35-40% van de tijd even effectief werken als actieve geneesmiddelen (bron: Beecher, 1955; Evans, 184). In het geval van bepaalde sterke pijnmedicatie, zoals morfine, werd aangetoond dat placebo's meer dan 50% van de tijd even goed werken als morfine zelf. Note: Meer studies (Angell, 2011) hebben aangetoond dat op basis van scores op schalen die gebruikte worden om depressie te meten, placebo's 75 tot 82% van de gevallen net zo effectief zijn als antidepressiva.

Bovenstaande vond ik mind blowing!

Zoek je eigen therapeut online 

Altijd de beste therapeut, meteen beschikbaar via vraaggewoon.nl Hun missie is om jou de beste therapeut aan te bieden die ook snel beschikbaar is. De wachtlijsten in de zorg lopen alleen maar op en zij willen jouw snelle en goede hulp aanbieden. Vandaar dit portaal, waar jij de beste therapeut die bij je past kan vinden en snel weer het leven kan gaan leiden wat jij echt wilt, zonder al te veel problemen. Hun therapeuten zijn allemaal geselecteerd op hun kwaliteiten en resultaten. Alle therapeuten die op de site staan zijn resultaatgericht. Zij geloven dat jij van je problemen af kan komen en niet dat je je hele leven ermee om moet leren gaan.

Pijn

Lees het boek: Verklein je pijn van Eugenie de Ruiter.


Professor J. Dequeker heeft een mooi gedicht geschreven over ouder worden. Deze staat onder het kopje gedichten. Lees hem HIER.