Home » Healthy » Lichaam I t/m Z » Lichamelijke uitdagingen

Lichaam - lichamelijke uitdagingen


Laat gezonde voeding uw medicijn zijn. Hippocrates

 

Nieuwsgierig naar de psychologische oorzaak van lichamelijke klachten en ziekten?  Het boek; de sleutel tot zelf-bevrijding van Christiane Beerlandt beschrijft bijna alles. Waarschuwing ;-) de sleutel ligt (altijd) bij jezelf... 

 

Heb je een stoornis en/of ken je iemand met een stoornis en wil je graag meer weten? Op de website DSM meisjes vind je veel informatie. DSM staat voor: “Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” en is een psychiatrisch handboek.

 

Op de website foodmatters.com staat een waslijst met allerlei condities (lichamelijke uitdagingen). Bij elk onderwerp staan een aantal artikelen met mogelijke oplossingen. Klik hier om naar de website te gaan.

 

Muziek doet WONDEREN

Muziek verhoogt de kwaliteit van leven bij dementie, parkinson, autisme, afasie, oorlogstrauma, verstandelijke beperking, eenzaamheid en depressie. Wij willen zo veel mogelijk kwetsbare mensen, hun naasten en verzorgenden de wonderbaarlijke kracht van muziek en muziektherapie laten ervaren en hen te leren deze zelf in te zetten tijdens momenten van zorg en aandacht.

Klik hier om naar de website miraclesofmusic.nl te gaan

 

Placebo's

Robert Dilts schreef in het boek 'Het hart van NLP'; Een van mijn taken was het vereiste onderzoek naar placebo's te verzamelen....Studies naar de effecten ervan over een groot gebied van verschillende symptomen hebben bijvoorbeeld aangetoond dat placebo's gemiddeld 35-40% van de tijd even effectief werken als actieve geneesmiddelen (bron: Beecher, 1955; Evans, 184). In het geval van bepaalde sterke pijnmedicatie, zoals morfine, werd aangetoond dat placebo's meer dan 50% van de tijd even goed werken als morfine zelf. Note: Meer studies (Angell, 2011) hebben aangetoond dat op basis van scores op schalen die gebruikte worden om depressie te meten, placebo's 75 tot 82% van de gevallen net zo effectief zijn als antidepressiva.

Bovenstaande vond ik mind-blowing!