Boek als teambuildingsuitje een lachworkshop.

Lichaam - lichamelijke uitdagingen


Laat gezonde voeding uw medicijn zijn. Hippocrates

 

Je krijgt je gezondheid, energie en levenslust terug! (anderleven.nl) >> Een praktische en doelgerichte training waarbij herstel mogelijk is voor moeilijke behandelbare of chronische klachten. Zowel bij fysieke, als emotionele- of psychische klachten. Last van stress of gezondheidsklachten? Pak de oorzaak van jouw klachten aan en herstel met het Alexander Concept.

 

Nieuwsgierig naar de psychologische oorzaak van lichamelijke klachten en ziekten?  Het boek; de sleutel tot zelf-bevrijding van Christiane Beerlandt beschrijft bijna alles. Waarschuwing ;-) de sleutel ligt (altijd) bij jezelf... 

 

Heb je een stoornis en/of ken je iemand met een stoornis en wil je graag meer weten? Op de website DSM meisjes vind je veel informatie. DSM staat voor: “Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” en is een psychiatrisch handboek.

 

Op de website foodmatters.com staat een waslijst met allerlei condities (lichamelijke uitdagingen). Bij elk onderwerp staan een aantal artikelen met mogelijke oplossingen. Klik hier om naar de website te gaan.

 

Muziek doet WONDEREN

Muziek verhoogt de kwaliteit van leven bij dementie, parkinson, autisme, afasie, oorlogstrauma, verstandelijke beperking, eenzaamheid en depressie. Wij willen zo veel mogelijk kwetsbare mensen, hun naasten en verzorgenden de wonderbaarlijke kracht van muziek en muziektherapie laten ervaren en hen te leren deze zelf in te zetten tijdens momenten van zorg en aandacht.

Klik hier om naar de website miraclesofmusic.nl te gaan

 

Placebo's

Robert Dilts schreef in het boek 'Het hart van NLP'; Een van mijn taken was het vereiste onderzoek naar placebo's te verzamelen....Studies naar de effecten ervan over een groot gebied van verschillende symptomen hebben bijvoorbeeld aangetoond dat placebo's gemiddeld 35-40% van de tijd even effectief werken als actieve geneesmiddelen (bron: Beecher, 1955; Evans, 184). In het geval van bepaalde sterke pijnmedicatie, zoals morfine, werd aangetoond dat placebo's meer dan 50% van de tijd even goed werken als morfine zelf. Note: Meer studies (Angell, 2011) hebben aangetoond dat op basis van scores op schalen die gebruikte worden om depressie te meten, placebo's 75 tot 82% van de gevallen net zo effectief zijn als antidepressiva.

Bovenstaande vond ik mind-blowing!

 

Ziekte van Raynaud? Overweeg biofeedback. Meer info klik hier.

 

Artrokinesiologie

Het is een unieke vorm van manuele therapie gebaseerd op een wetmatigheid; de vaste punten theorie. Met de hand worden gewrichten met bewegingsbeperkingen beïnvloed. Bij artrokinesiologie worden alle gewrichten in het lichaam onderzocht en behandeld. Een bewegingsbeperking van een gewricht kan er namelijk voor zorgen dat andere gewrichten en/of spieren dit gaan compenseren. Dat leidt tot overbelasting en/of een uitwijkhouding, met als gevolg diverse klachten. Artrokinesiologie is er op gericht om deze beperkingen op te lossen en klachten en pijn te verhelpen of te verminderen.

 

Bij artrokinesiologie wordt er vanuit gegaan dat het lichaam één geheel is en ook alleen optimaal kan functioneren als geheel. Daarom worden bij artrokinesiologie in het hele lichaam klachten en beperking opgespoord en verholpen. En niet alleen op de plaats waar u klachten ervaart, want de oorzaak van een klacht kan heel goed op een andere plek zitten.

 

Dankzij artrokinesiologie kan uw lichaam beter bewegen en herstellen. Het is als het ware een reset voor uw hele lijf. Klachten van het bewegingsapparaat worden verminderd en achteruitgang wordt voorkomen. Ook wanneer u langere tijd met klachten loopt, kan deze behandeling voor verbetering zorgen. De effecten zijn al merkbaar vanaf de eerste behandeling.

 

Meer info op www.artrokinesiologie.nl


Professor J. Dequeker heeft een mooi gedicht geschreven over ouder worden. Deze staat onder het kopje gedichten. Lees hem HIER.