Contact met anderen


Nextdoor. It's where communities come together to greet newcomers, exchange recommendations, and read the latest local news. Where neighbors support local businesses and get updates from public agencies. Where neighbors borrow tools and sell couches. It's how to get the most out of everything nearby. Welcome, neighbor. Via de Nederlandse app en website nextdoor.nl kom je in contact met jouw buren. 

 

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe.

 

Meetup schept mogelijkheden om lokale community's te vinden en op te bouwen. Mensen gebruiken Meetup om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe dingen te leren, steun te vinden, hun comfortzones te verlaten en samen een passie te volgen.

 

Ambassadeur van geluk en levenskwaliteit, Leo Bormans, vertelt: 'Mensen die hun gevoelens delen met anderen hebben meer levensvoldoening, dan mensen die minder open zijn en alles opkroppen.' Tip van Leo: 'Kijk om je heen. Zie wie problemen heeft en bied hulp aan.'

 

Waldorf Dating de digitale ontmoetingsplek voor mensen die affiniteit hebben met de Vrije School.
Ben je direct of indirect verbonden aan de Vrije School, op zoek naar liefde of vriendschap schrijf je dan in bij WaldorfDating! 

 

complimentenmakers® is een soort special force van professionele complimenteurs die jou pijlsnel zien. Maar écht zien. Vervolgens schrijven ze een lief, klein ‘portret’ van je. Waar je bij staat. En dat kan je wel gebruiken, want wat jou volgens ons nou zo leuk maakt, kan je zelf gek genoeg vaak niet zien. Zo geven we ‘jou’ aan jezelf cadeau. En dat is niet alleen maar leuk voor jou, maar voor de hele wereld. Want complimenten werken aanstekelijk. Zo maken we samen de wereld compliment voor compliment liever.

 

Gluren bij de Buren is een amateurkunstfestival dat verspreid over Nederland plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente. Een grote verscheidenheid aan disciplines is vertegenwoordigd. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst. 

 

Pay it forward

Filmtip: 'Pay it forward. Is it possible for one idea to change the world?'

Meer info over het 'Pay it forward' principe op de onderstaande websites:

payitforwardnederland

 

stichtingpayitforward.nl         

 

pifworld.comTHINK before you speak

                                                                                                             T = is it True?

                                                                                                             H = is it Helpful?

                                                                                                              I = is it Inspiring?

                                                                                                            N = is it Necessary?

                                                                                                            K = is it Kind?

Holding Space = liefdevol ruimte openhouden, zodat iemand anders de weg naar groei of

de oplossing van een probleem kan vinden. De zeven wetten van Holding Space:

1. Geef anderen ruimte om te vertrouwen op hun eigen wijsheid en intuïte.

2. Laat je eigen ego erbuiten.

3. Zorg dat mensen zich veilig voelen, zelfs om misstappen te zetten.

4. Geef niet meer informatie of advies dan iemand aankan.

5. Pak iemands kracht niet af.

6. Geef mensen ruimte om ingewikkelde emoties te voelen, ook negatieve.

7. Respecteer het als iemand een ander besluit neemt.

 In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

 

Idealenkompas.nl matcht mensen met goede ideeën aan organisaties en personen die willen bijdragen aan de samenleving. Een idee realiseer je niet alleen. Soms is er geld nodig, soms advies, kantoorruimte of “handjes”. Hoe vind je die?! Via het IdealenKompas, de maatschappelijke marktplaats. Meld je gratis aan en vind je juiste match!

 

Takecarebnb brengt statushouders in contact met gastgezinnen die hun huis openstellen voor een vluchteling. Een statushouder is een vluchteling die een status heeft toegekend gekregen en in Nederland mag blijven. Totdat een huis gevonden is, blijft hij/zij wonen in een asielzoekerscentrum (AZC). Momenteel wachten duizenden statushouders op een woning.

 

Hipsy is jouw ontmoetingsplek voor persoonlijke groei en diepgaande verbinding. Hier wacht een overvloed aan evenementen, retreats en workshops over een breed scala aan onderwerpen op je. Hipsy slaat met plezier de brug tussen organisatoren en bezoekers.