Spiral Dynamics Integral Nederland


Binnen Spiral Dynamics Integral worden er 8 waardesystemen onderscheiden. Elk waardesysteem heeft unieke kenmerken, krachten, talenten en valkuilen. Hieronder een schematisch overzicht van de 8 waardesystemen. Meer info op spiraldynamicsintegral.nl/8-drijfveren/

 


SDi kent drie belangrijke fundamentele pijlers:

  1. de Waardesystemen (ook wel drijfveren en kleuren genoemd)
  2. de Veranderdynamiek (het onderdeel deel van SDi dat beschrijft hoe verandering en ontwikkeling werkt)
  3. de Integrale Theorie (pragmatisch model van Ken Wilber dat aangeeft hoe persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke ontwikkeling continu in wisselwerking met elkaar zijn)

Spiral Dynamics Integral Nederland (SDiNL) is hét Nederlandse platform voor actuele kennis en informatie over de theorie en toepassingsmogelijkheden van Spiral Dynamics Integral (SDi). De missie van SDiNL is om mensen, organisaties en maatschappij te inspireren en te ondersteunen in het toepassen van SDi in de dagelijkse praktijk, zodat we met z’n allen onze natuurlijke volgende stap kunnen maken: voor de wereld, vanuit Nederland. Meer weten? Ga naar de website van spiraldynamicsintegral.nl

 

SDiNL is een initiatief van Synnervate, het officiële, door Dr. Don Beck erkende, SDi certificeringinstituut in Nederland, in samenspraak met het Center for Human Emergence in Nederland, als vertegenwoordiging van het gedachtengoed van Spiral Dynamics integral. SDiNL staat garant voor de kwaliteitsborging van het oorspronkelijke SDi gedachtegoed van Prof. Clare W. Graves, Dr. Don Beck & Christopher Cowan.

 

Synnervate verzorgt ook opleidingen en trainingen m.b.t. de toepassing van SDi. Wilt u weten wat SDi voor u en uw organisatie kan betekenen? Bekijk de pagina Toepassingen of ga naar de site van  Synnervate voor meer informatie.

 

Het Center for Human Emergence NL (CHE NL) wil haar bijdrage als Stichting leveren aan een maatschappij in verandering vanuit het Integrale perspectief. Zij doet dat in Salons, Constellaties, Online Café’s en projecten.

 

SDiNL is ontwikkeld en wordt beheerd door Edwin Holwerda, Allard de Ranitz en Jasper Rienstra. Informatie over de beheerders is te vinden op de site van Synnervate.