Betaald Werk zoeken


Choose a job you love and you will never have to work a day in your life. Author unknown

Wat de Dalai Lama het meest verbaasde aan de mensheid:

'De mens zelf, omdat hij zijn gezondheid opoffert om geld te verdienen. Daarna offert hij zijn geld op om zijn gezondheid te herstellen.' 


Sollicitatie tips

Hele waslijst met allerlei sollicitatie tips & tricks op www.banenrijklimburg.nl 

De Levende Sollicitatiegids wijst je de weg in de wereld van solliciteren. Dat doen we in de vorm van concepten, ideeën en praktische inspiratie.

Open Hiring houdt in dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring. Meer info op openhiring.nl

 

Wees voorbereid. Geef voor jezelf antwoord op de volgende vragen:

  • Vertel in het kort iets over je persoonlijke leven.
  • Als je het opnieuw zou mogen doen, is er dan iets dat je de afgelopen 5 jaar anders zou hebben gedaan?
  • Op een schaal van 1:10 >> Waar ben je nu ten opzichte van de persoon die je zou willen zijn?
  • Geef me één reden waarom ik je niet moet aannemen.

 

Onderzoek jezelf

Breng jezelf in kaart (basicmap.mapstell.com) >> Mensen verschillen van elkaar. De één is direct en enthousiast, terwijl de ander juist afwachtend is. En waar sommigen nauwkeurig te werk gaan, pakken anderen de zaken wat rommeliger aan. Kortom, we doen het allemaal op onze eigen manier. Benieuwd naar jouw gedragsstijl? Breng jezelf gratis in kaart. Klik hier.

 

De Engels talige website 80.000 hours heeft uitgerekend dat je 80.000 uren van je leven besteed aan je werk carrière. Zij bieden gratis hulp om je goed carrière advies te geven. Zij hopen wel dat je vervolgens meehelpt om grote wereldproblemen op te lossen en daardoor krijg je volgens hun een meer gewaardeerd en interessant leven (effective altruism). Soort Pay It Forward principe.

 

Free career test matches your personality to your ideal job https://www.truity.com/test/career-personality-profiler-test 

 

Vind ieder beroep op NationaleBeroepengids.nl. Zij hebben meer dan 2500 beroepen gepubliceerd! Je vindt heel veel informatie over ieder beroep zoals salaris, welke competenties er nodig zijn, de functiebeschrijving en arbeidsvoorwaarden. Je vindt ook de vacatures, de opleidingen en boeken voor dat beroep.  Doe de beroepskeuzetest op https://www.nationaleberoepengids.nl/beroepskeuzetest

 

Heel Nederland Werkt is hét gratis online platform voor werkzoekenden. Graag helpen we jou bij het vinden van een nieuwe baan! Samen met bekende en aansprekende Nederlanders heeft initiatiefnemer Rico Verhoeven zijn krachten gebundeld in één gezamenlijke missie: zoveel mogelijk mensen weer helpen aan een geweldige baan. Note: Op deze website staat ook een gratis persoonlijkheidstest.

 

Kernkwadranten is een model waarmee je sterke en zwakke punten in kaart kan brengen. Het is een veelgebruikte, populaire theorie bij veel organisaties. De kracht zit hem vooral in de eenvoud. Je krijgt dankzij kernkwadranten razendsnel inzicht in kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen. Bekijk ook: Kernkwadranten en kernkwaliteiten lijst: 40+ voorbeelden

 

Extra inkomen

Patreon ondersteunt ledenbedrijven voor makers door hen de tools te geven die nodig zijn voor het werven, beheren en stimuleren van hun betalende patrons. Aan de hand van een lidmaatschapsmodel kunnen de fans hun favoriete makers maandelijks een bedrag naar keuze betalen in ruil voor exclusieve toegang, extra content of een kijkje in hun creatieve reis. Dit model is ideaal voor beide partijen; makers behouden hun creatieve vrijheid, terwijl ze een passend salaris verdienen en fans zijn gerustgesteld in de wetenschap dat hun geld rechtstreeks naar het creëren van inhoud gaat dat zij interessant vinden.

 

Krijg een percentage van de verkoop betaald wanneer je Zazzle producten deelt op je blog, website en via sociale media! Iedere keer wanneer een bezoeker op je doorverwijslink klikt en iets koopt op Zazzle, kun je een 15% doorverwijsbonus van de verkoop verdienen. 

 

Inspiratie

Live Your Legend: To align who you are with what you do, so you can share your gift with the world around you. Discover and do work you love.

We believe that the world would be an altogether different place if more people spent their time (whether that is free time or in their careers) aligning who they are with what they do. Because when they do, it not only impacts their own life, but that positive effect ripples out to everyone around them.

That is why Live Your Legend exists. To educate and inspire people to live their lives with purpose, and help people find meaning and fulfillment in all they do, so they can share those gifts with the world.


Dan Buettner van bluezones.com vertelt in het filmpje hier links 'The Secrets of Happiness and Longevity' o.a. dat een prettig leven voornamelijk afhankelijk is van jouw leefomgeving en jouw directe collega's op het werk. Ook heeft hij onderzocht hoe je kunt achterhalen wat jouw (werk) 'purpose' is. Pak een vel papier en maak 4 kolommen. Schrijf bovenin: Ik ben goed in ..... (kolom 1), mijn meest belangrijke waardes/maatstaven/criteria zijn .... (kolom 2), ik vind het leuk om te ..... (kolom 3) en wat kan ik terug geven aan de maatschappij .... (kolom 4). Als het goed is komt er minimaal 1 woord in alle kolommen terug. Dit woord is jouw 'purpose' woord. Daarna vraag je jezelf af: Doe ik dit op mijn werk? Doen mijn collega's dit? Doe ik dit in mijn vrije tijd?


Aanrader: 

Het boek 'Welke kleur heeft jouw parachute?' van Richard N. Bolles. Deze man doet al meer dan 40 jaar onderzoek op het gebied van "het vinden van  jouw droombaan". Het boek vergt veel eigen inzet (schrijf- en denkopdrachten) en leeswerk, maar dat is het meer dan waard.Ben je een multipotentialist?  

Een persoon met veel interesses en vaardigheden? In het boek 'Hoe wordt je alles?' van Emilie Wapnick worden vier multipotentialist modellen beschreven. Elk model heeft andere kenmerken. Wat ik zelf wel een enorme eyeopener vond is dat het oké is om heel veel hobby's en interesses te hebben, die ook telkens veranderen. Je hoeft niet één baan te hebben. Dus de vraag 'Wat wil je later worden?' kan de prullenbak in of het antwoord wordt .... een multipotentialist. Er staan ook verschillende oefeningen in het boek om het e.e.a. helder(der) te krijgen.