Boek als teambuildingsuitje een lachworkshop.

Ho'oponopono


Hoʻoponopono (ho-o-pono-pono) is een oude Hawaïaanse manier van verzoening en vergeving. Vergelijkbare vergevingspraktijken werden uitgevoerd op de eilanden in de zuidelijke Stille Oceaan, waaronder SamoaTahiti en Nieuw-Zeeland. Als iemand fysiek of geestelijk ziek was, kwam de familie bij elkaar om hoʻoponopono te doen. Dit werd traditioneel geleid door een genezingspriester of kahuna lapaʻau[1] Tegenwoordig wordt hoʻoponopono binnen de familie geleid door een ouder familielid of wordt het vergevingsproces individueel uitgevoerd. Bron: Wikipedia.

 

Velen van ons zitten vast in ons onderbewustzijn. Het zijn de programma’s van het onderbewuste die het grootste van ons handelen en onze gedachten beïnvloeden.  Dit is de oorzaak dat we  de (niet altijd gewenste) werkelijkheid ervaren zoals die is.

De oplossing? Vrijkomen van de ketenen van het onderbewuste. Door een paar eenvoudige zinnetjes te zeggen maak je contact met het “hogere” en lossen de belemmerende programma’s die het onderbewuste domineren op

Deze 4 zinnetjes zijn:

  • Ik hou van je (I love you)
  • Bedankt (Thank you)
  • Het spijt me (I am sorry)
  • Vergeef me alsjeblieft (Please forgive me)

 

Meer informatie ook op www.levensbewustzijn.nl/Zelfhulp/Ho-oponopono