Ho'oponopono


Hoʻoponopono (ho-o-pono-pono) is een oude Hawaïaanse manier van verzoening en vergeving. Vergelijkbare vergevingspraktijken werden uitgevoerd op de eilanden in de zuidelijke Stille Oceaan, waaronder SamoaTahiti en Nieuw-Zeeland. Als iemand fysiek of geestelijk ziek was, kwam de familie bij elkaar om hoʻoponopono te doen. Dit werd traditioneel geleid door een genezingspriester of kahuna lapaʻau[1] Tegenwoordig wordt hoʻoponopono binnen de familie geleid door een ouder familielid of wordt het vergevingsproces individueel uitgevoerd. Bron: Wikipedia.

 

Velen van ons zitten vast in ons onderbewustzijn. Het zijn de programma’s van het onderbewuste die het grootste van ons handelen en onze gedachten beïnvloeden.  Dit is de oorzaak dat we de (niet altijd gewenste) werkelijkheid ervaren zoals die is.

De oplossing? Vrijkomen van de ketenen van het onderbewuste. Door een paar eenvoudige zinnetjes te zeggen maak je contact met het “hogere” en lossen de belemmerende programma’s die het onderbewuste domineren op

Deze 4 zinnetjes zijn:

  • Het spijt me  = I am sorry. (Dat ik dit probleem in mijn leven heb opgeroepen, waar ik zelf 100% verantwoordelijk voor ben.)
  • Vergeef me alsjeblieft = Please forgive me. (Ik vraag vergeving voor mezelf en ik laat los.)
  • Ik hou van je = I love you. (Want ik weet dat ik een deel van het goddelijke ben en daarom perfect.)
  • Bedankt  = Thank you. (Dat dit probleem zich heeft gemanifesteerd in mijn leven, zodat ik nog een kans krijg het op te lossen. Dank u dat dit probleem is opgelost.)

 

Meer informatie ook op www.levensbewustzijn.nl/Zelfhulp/Ho-oponopono