Wetenschap / techniek


De VPRO heeft in 2017 een interessante serie uitgezonden over diverse (wetenschappelijke) onderwerpen. Wil je deze serie (mind of the universe) zien? Klik hier. 

 

Eindhoven Maker Faire >> Pratende robots, knotsgekke voertuigen, tekenen met drawbots, urban mining, robots bouwen uit oude onderdelen, spraakmakende elektronica, kinetische kunst en een 3D scan maken van je eigen gezicht, het kan allemaal tijdens de Eindhoven Maker Faire in het Klokgebouw. De Eindhoven Maker Faire presenteert meer dan 200 nationale en internationale makers die op 29 en 30 september 2018 de nieuwste creatieve en technologische ontwikkelingen toonden.

 

FutureBites heeft als missie om jongeren op een aantrekkelijke manier die aansluit bij hun beleving, te inspireren, bewust te maken en te enthousiasmeren voor de kracht en impact van technologie, creativiteit en maken. FutureBites voelt bovendien de noodzaak om als aanvulling op de bestaande technologiepromotie initiatieven, jongeren op andere manieren te verleiden, te verwonderen en te enthousiasmeren voor de creatieve industrie: de wereld van creatie, technologie en maken. Sinds 2010 zijn de missie en doelstelling concreet gemaakt door events en programma’s zoals Night of the Nerds Live, Night of the Nerds on Tour en de Night of the Nerds Academy. Meer info op nightofthenerds.com

 

TechMeUp wil jou de kans geven om aan een tech-opleiding te beginnen. Heb jij hulp nodig om je tech droom te realiseren? Vraag een studievoorschot aan!