Law of success, Napoleon Hill


De ‘Universele Kracht’ kan alleen voor ons werken als hij door ons kan werken.

Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve.

Het leven kunnen leven, wat je graag wilt leven. Zonder dat het ten koste gaat van iemand anders.

Wanneer je focust op de barrières verdwijnt je doel; wanneer je blijft focussen op je doel verdwijnen de barrières...

Geef meer dan je moet en je zult meer ontvangen dan je verwacht.

 

In 1928, 20 jaar na zijn eerste ontmoeting met Andrew Carnegie (die ondertussen overleden was) publiceert Hill ‘The Law of Success’, met een reeks van 16 ‘lessen’ die hij geleerd had van zijn mentors en inspiratoren en van zijn eigen vallen en opstaan. Uiteindelijk komt daar nog extra bij, nadat Hill het volgende constateert:

 

Een aantal van de mensen die ik wegens hun materiële succes bestudeerd had voor ‘Think and Grow Rich’ ontspoorden later vrij ernstig: een paar pleegden zelfmoord, anderen raakten aan de drank, aan de drugs, in psychiatrische klinieken en zelfs in de gevangenis... Ik ben daarom tot de conclusie gekomen dat je pas echt succesvol bent als je ook innerlijk rijk bent d.w.z dat je ook innerlijke vrede kent. Wanneer ik het over innerlijke vrede heb, bedoel ik niet alleen maar een staat van rust. Innerlijke vrede is een staat die stil is maar toch zeer dynamisch. Het is een zijns staat waarin je niet langer verstoord kunt worden door enige angst of negativiteit.

 

Tegenwoordig kent 'The Law of Success' 17 lessen / principes. Het 17de principe werd aan Hill gesuggereerd door de lezers van The Law of Success: er is ‘iets’ dat de hele filosofie leven en kracht geeft... Het universum is levend en zelf organiserend (Cosmic Habit Force).

 

Heelal, universum, kosmos zijn synoniemen voor alle materie en energie binnen het gehele ruimte tijd continuüm waarin wij bestaan. Bron: Wikipedia

 

Al de principes van de filosofie hebben maar één doel: je ‘zesde zintuig’ ontwikkelen. Het is met je ‘zesde zintuig’ dat je kunt intunen op de oneindige intelligentie en de oneindige creativiteit van het leven ... Je wordt dan van binnenuit geleid. Napoleon Hill

 

Er is maar 1 leefregel die in alle wijsheidstradities van alle tijden voorkomt, zij het lichtjes anders geformuleerd. Alles wat gij aan een ander doet, doet gij aan uzelf. Dat is de "gulden" regel. Als je begrijpt dat alles één is, kun je zien dat de Gulden Regel DE sleutel is tot het hele bestaan. Nu weet je waarom het boek de ‘Law of Success’ heet en niet ‘Laws of Success’.

 

Het boek 'Law of Success' is nu vooral bekend onder de naam 'Think and Grow Rich'. Ik heb de versie gelezen 'Think and grow rich for women' en heb daarover een kort stukje geschreven. 

 

Meer info over 'Think and grow rich' is ook op deze website te vinden. Klik dan HIER.