ADHD en voeding


RED-dieet (adhdenvoeding.nl) >> ADHD is een groot probleem. Zowel voor de kinderen waarbij die diagnose wordt gesteld, als voor de ouders, broertjes, zusjes, leerkrachten en andere betrokkenen. Wij (Pelsser RED centrum) vinden het belangrijk dat kinderen met ADHD toegang hebben tot de beste behandeling die mogelijk is en die gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Wij zien elke dag weer bij onze patiënten dat onderzoek naar de oorzaak van ADHD een wereld van verschil kan maken.

 

FEW-foods dieet (voedingonline.nl) >> De few-foods methode bestaat uit 3 stappen: eerst wordt een kortdurend few-foods dieet onderzocht met 'onschuldige' voedingsmiddelen (zoals peer, rijst, kalkoen, groenten en mais) of het kind met gedragsveranderingen reageert op het dieet. Zo ja, dan wordt door middel van provocatie en eliminatie onderzocht op welke voedingsmiddelen het kind reageert. Dit proces kan 1,5 jaar duren en is daarom met name geschikt voor zeer gemotiveerde ouders.

 

Biofeedback is de verzamelterm voor de therapievormen waarbij gebruik gemaakt wordt van technische hulpmiddelen om vormen van (over)spanning in/aan het lichaam aan te tonen. Door deze lichaamssignalen te laten zien aan een individu kan deze er meer invloed op leren uitoefenen (bijvoorbeeld het verlagen van de spierspanning).