Betere wereld - milieu - zwerfvuil


Je kunt je nu inschrijven voor de 7de editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Van 1 tot en met 15 augustus wordt de héle Noordzeekust weer schoongemaakt. Er zijn in totaal 31 etappes. Iedere etappe is zo'n 5 tot 10 km lang en daarbij wordt er zoveel mogelijk afval van het strand opgeruimd. Daarmee laat Stichting De Noordzee zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes!


Plastic soep (www.plasticsoupfoundation.org) >> De Plastic Soup Foundation wil een halt toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastics. Wij willen voorkomen dat in de toekomst nog meer plastic in zee terechtkomt.

Boskalis Beach Cleanup Tour (beachcleanuptour.nl) >> Loop je één of meerdere etappes mee? Daar zijn we heel blij mee, want de hele Noordzeekust schoonmaken kunnen we niet alleen.

Erger jij je ook zo aan lege blikjes en plastic flesjes in het milieu? Doe mee aan de actie #BackToSender

Wat kan jij doen aan zwerfafval? (nederlandschoon.nl) >> Iedereen kan helpen zwerfafval tegen te gaan. Gemeenten, scholen, bedrijven, sportverenigingen. En jij. Samen maken we Nederland schoon.

Zwerfafval? Daar vegen we samen de vloer mee aan (supportervanschoon.nl) >> Afval dat op straat belandt, wandelt niet zelf naar de afvalbak. Het zwerft rond, door onze buurten en parken, over onze sportvelden en stranden. Supporters van Schoon ben je als je zorgt dat jouw afval netjes in de afvalbak belandt. En als je af en toe een extra stap zet voor het zwerfafval van anderen. Inmiddels zijn er al héél veel Supporters van Schoon in Nederland. En dat is mooi. Want samen houden we Nederland schoon.

Zwerfafval: Klagen Loont Echt Absoluut Niet (stichtingklean.nl) >> Deze site gaat over oplossingen. En wel over de onmetelijke kracht die we samen hebben. Zonder dat je er iets extra’s voor hoeft doen. Nou ja, bijna niks in elk geval. Het heet The Power of One. Het is de meest simpel te verzinnen oplossing: iedereen elke dag één stukje zwerfvuil opruimen.

# Zwerfie (zwerfie.nl)>> Een zwerfie is een selfie van diegene die een stukje zwerfafval opruimt en op social media post onder vermelding van #zwerfie.

CleanWalk wandelstok (https://cleanwalk.info/) >> De wandelstok is ideaal om mee te lopen, maar ook geschikt voor het oppakken van een blikje, verpakking of plastic flesje diep in de natuur waar de reguliere reinigingsdienst niet komt. Het afval, als het groot en stevig genoeg is, blijft aan de speciale kartelpunt hangen totdat je in de buurt bent bij een afvalbak waar je het in kan weggooien. De centimeter aan het einde van de stok geeft aan hoeveel afval je hebt verzameld.