Wijzer in geldzaken


Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. Hierin bundelen partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Op deze website helpen zij jou met financiële vragen waar je gedurende je leven tegenaan kunt lopen. Meer over Wijzer in geldzaken, klik hier. 

Ze hebben verschillende thema's zoals;

Kinderen, op jezelf, hypotheek, ontslag, uit elkaar gaan, regel je pensioen, geldzaken op orde, leren omgaan met geld, studeren, geldzaken zzp'ers, arbeidsongeschikt, samenwonen of trouwen, huren, overlijden, lenen, beleggen, sparen, verzekering en geldzaken door het jaar.


Stichting Financieel Paspoort biedt iedereen een financieel overzicht dat eenvoudig, persoonlijk en begrijpelijk is en voldoet aan privacy vereisten. 


Samen lukt ’t, dat is waarin wij geloven bij SchuldHulpMaatje.

Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat. Klik hier om te zien of er bij jouw in de buurt een Schuld Hulp Maatje zit.


Algemene tips:

Genereer op 3 verschillende manieren een inkomen. Waarvan 1 vast is. Spaar 50% van je inkomen door bijvoorbeeld kleiner te gaan wonen, minder te reizen, abonnementen op te zeggen e.d. of verhuur je auto. Klik hier voor meer informatie.


Krijg kosteloos antwoord op vragen over geld op de website kandoor.nl


Stappenplan om rond te komen. Bron: Magazine Genoeg, lente 2023.

  1. Krijg overzicht
  2. Inventariseer directe bezuinigingen
  3. Kijk naar je vaste lasten
  4. Onderzoek waar je recht op hebt
  5. Beheer je buffer
  6. Pas je begroting aan

Handige websites:

tinyurl.com/jaarbegroting

 

belastingdienst/nl/toeslagen

 

berekenuwrecht.nibud.nl

 

tinyurl.com/nibud-buffer

 

regionaalenergieloket.nl

 

berekenhet.nl