Geld


The secret to actually being happier, and living rich, is to live rich now. The secret is to actually live below your means.

Marie Forleo interviews David Bach writer of the book 'Find your Latte Factor'. More info click here.


Als mensen zouden doorkrijgen hoe het banksysteem werkt, zouden we morgen een revolutie hebben. Henry Ford

Je moet eerst zijn wie je bent, dan moet je dóén wat je moet doen. Om ten slotte te hebben wat je wilt. Erica Verdegaal

Het financiële doel dat rijk denkende mensen nastreven is vrijheid, niet rijkdom! Felicia Woodside

Rijkdom zit niet in het vergaren van veel bezittingen, maar in het bezitten van weinig wensen. Epictetus


Kijk eens op de website (Finance Monkey) van Saska. Zij blogt over financiën, beleggen, financiële vrijheid en lifestyle. 

 

De Iona Stichting vormt een knooppunt binnen de sfeer van maatschappelijke vernieuwing. Het gaat om de creatieve interactie tussen schenkers en initiatiefnemers om gezamenlijke ontwikkeling (in de ruimste zin van het woord) te bewerkstelligen. Ze acteren op het snijvlak van waardecreatie en maatschappij. Hiermee proberen ze projecten te herkennen in hun unieke, integrale, benaderingswijze tussen mens en wereld. Het bevorderen van initiatiefkracht is de kern van hun missie. Ze geven financiële steun aan initiatieven, projecten, onderzoeken en studies die in lijn liggen met hun visie en doelstelling.

 

Winst, werk, welvaart en de wet van aantrekking. Interessant? Lees het boek; Rijkdom, vraag en het is gegeven. O.a. met het Welvaartsspel. Geschreven door Ester & Jerry Hicks 

 

Boek 'Waar doen ze het van? Hoe je rijk wordt en blijft' van Erica Verdegaal is ook interessant. Lees meer HIER

 

Boek 'miljonair met een gewone baan' geschreven door Oeds-Jan Postma is een makkelijk leesbaar boek met leuke quotes en veel (bespaar)tips. 

In dit boek beschrijft Oeds-Jan hoe hij aan zijn miljoen is gekomen en dat iedereen miljonair kan worden mits je beschikt over doorzettingsvermogen.

Hij deelt in zijn boek een rekenmodel. Deze heb ik ook op deze website geplaatst. Klik HIER om het rekenmodel te zien.

 

Boek 'gek met geld' van Jaap van Ginneken gaat over financiële psychologie. Een boek met heel veel financiële weetjes en onderzoeksresultaten.

De één soms nog vreemder of verbazingwekkender dan de ander. De eerste hoofdstukken lezen lekker weg, daarna wordt het wat lastiger (en saaier). 

 

Boek 'rijke pa, arme pa' van Robert T. Kiyosaki gaat over persoonlijke financiële ontwikkeling. Het is een dikke pil (351 blz.) en leest lekker weg. Ik had het binnen 2 weken uit. Het boek zet je aan het denken over wat je zelf kunt veranderen op het gebied van inkomen.  Er staan waargebeurde verhalen in en allerlei tips. Ook het cashflow spel wordt kort besproken. Boek samenvatting.