Boek als teambuildingsuitje een lachworkshop.

Levensbeschouwingen - een cursus in wonderen


Jouw persoonlijk ontwaken (eencursusinwonderen.com) 

Het dienen van de mensheid door de helende kracht van vergevende liefde (eencursusinwonderen.org)

Een cursus in wonderen door Margot Krikhaar (ontwakeninliefde.nl)

 

Een cursus in wonderen (A Course in Miracles) is een boek dat in de jaren zestig van de vorige eeuw werd doorgeven aan Helen Schucman, een Amerikaanse vrouw. Het is inmiddels in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands.

Het boek bestaat uit drie delen: het Tekstboek, het Werkboek en het Handboek voor leraren. Een vierde deel is naderhand opgetekend onder de titel ‘Aanvullingen op Een cursus in wonderen’, met de onderdelen Psychotherapie en Het lied van het gebed. Inmiddels zijn deze aanvullingen opgenomen in het boek zelf. De Cursus is bedoeld als zelfstudieboek.

Een cursus in wonderen is een weg die je helpt om los te komen van het ego. Dat doe je door naar je ego te kijken, zonder je ermee te identificeren. Je neemt afstand van het ego. Zo kom je er los van en bereik je de liefde. De Cursus biedt vergeving aan als een praktische weg naar innerlijke vrede en naar de herinnering van God.
Liefde is de weg die je gaat, onder leiding van de Heilige Geest als je Gids en Jezus als je innerlijke leraar. De weg van de Cursus is een pad van liefde dat je terugvoert tot je werkelijkheid en je bestemming in God.

 

Gabrielle Bernstein heeft o.a. het boek 'Het universum staat achter je' geschreven waarin ze regelmatig verwijst naar Een cursus in wonderen. Hieronder een aantal citaten uit haar boek:

  • Blz. 23: Projectie = perceptie. Dit betekent dat de verhalen die je in jouw hoofd projecteert bepalen wat je in jouw leven waarneemt. Je bepaalt dus zelf hoe je iets wilt zien. Positief (liefde) of negatief (angst). Als je kiest voor liefde, kies je voor Universele kracht, wonderen zijn dan mogelijk.
  • Blz. 38: We manifesteren altijd liefde of angst. Het is aan ons om te beslissen hoe we onze werkelijkheid willen creëren.
  • Blz. 46: Als je in een moeilijke situatie zit of een negatieve gedachte hebt, zeg je gewoon: "Ik ben er klaar voor om via liefde te leren". Maak hier je mantra van.
  • Blz. 76: Robert Holden zegt: "Als we ons toeleggen op vreugde, vergroten we onze kans op succes".
  • Schrijfoefening in hoofdstuk 7. Zekerheid maakt de weg vrij voor wat je wenst. Stap 1: Wees bereid. Wat zou je doen als je met vertrouwen en zekerheid leefde? Schrijf op; Het loslaten van twijfel geeft mij zekerheid en het vertrouwen om .......(zelf aanvullen). Stap 2: Denk het. Voel het. Geloof het. Stap 3: Ga een dialoog aan met het Universum. Stap 4: Co-creëer met het Universum. 
  • Schrijfoefening in hoofdstuk 8. Het Universum spreekt op mysterieuze manieren. Stap 1: Begrijp dat wonderen natuurlijk zijn. Stap 2:  Zoek naar liefde en verwacht wonderen. Stap 3: Laat dingen zonder jouw inmenging gebeuren. Stap 4: Versterk je geloof. Hoe zou jouw leven eruit zien als je wist dat je altijd werd geleid? ........... (noteer het antwoord). Formuleer een zelf verzonnen geloofsverklaring die een gevoel van liefde, verbinding en inspiratie in je opwekt. Waarbij je tot in jouw kern wordt geraakt. Stap 5: Wees trouw aan je geloofsverklaring. Lees hem meerdere keren per dag hardop.
  • Blz. 145: Het ego probeert steeds te verdelen en te scheiden. De Heilige Geest probeert steeds te verenigen en te helen. Oordeel geeft ons het gevoel dat we van anderen afgescheiden zijn. Compassie en begrip geeft ons het gevoel heel en verenigd te zijn. 
  • Blz. 148: Wat je in anderen veroordeelt, is een weerspiegeling van wat je van jezelf veroordeelt. Terwijl wat je mooi vindt aan anderen een weerspiegeling is van jouw eigen licht. Yogi Bhajan heeft ooit gezegd: "Erken dat jij de ander bent".

Alle informatie op deze website is met de beste intenties verzameld. Grow Stronger stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele negatieve gevolgen door het verkeerd interpreteren van tekst of het aangaan van "slecht" advies of kosten via een partij die op deze website gratis redactionele ruimte heeft gekregen. Mocht u niet tevreden zijn, laat ons dit weten, zodat we die informatie van deze website kunnen verwijderen. Bedankt!