Een cursus in wonderen


Een cursus in wonderen (A Course in Miracles) is een boek dat in de jaren zestig van de vorige eeuw werd doorgeven aan Helen Schucman, een Amerikaanse vrouw. Het is inmiddels in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands.

Het boek bestaat uit drie delen: het Tekstboek, het Werkboek en het Handboek voor leraren. Een vierde deel is naderhand opgetekend onder de titel ‘Aanvullingen op Een cursus in wonderen’, met de onderdelen Psychotherapie en Het lied van het gebed. Inmiddels zijn deze aanvullingen opgenomen in het boek zelf. De Cursus is bedoeld als zelfstudieboek.

Een cursus in wonderen is een weg die je helpt om los te komen van het ego. Dat doe je door naar je ego te kijken, zonder je ermee te identificeren. Je neemt afstand van het ego. Zo kom je er los van en bereik je de liefde. De Cursus biedt vergeving aan als een praktische weg naar innerlijke vrede en naar de herinnering van God.
Liefde is de weg die je gaat, onder leiding van de Heilige Geest als je Gids en Jezus als je innerlijke leraar. De weg van de Cursus is een pad van liefde dat je terugvoert tot je werkelijkheid en je bestemming in God.

 

Een visie te bevorderen van ons Goddelijk Doel voor alle mensen, om in vrede en liefde verenigd te zijn met de gehele mensheid in de herkenning van onze eenheid en gelijkheid in het aangezicht van God. Ongeacht ras, huidskleur, geloofsovertuiging, geslacht of nationale herkomst is er, is er geweest en zal er altijd in mensen een natuurlijk aangeboren vermogen zijn van een zich uitbreidende zelf-realisatie en begrip van het hele doel van ons bestaan, verkregen door daden van vergeving en liefde.

Wij zijn er in ons hart en onze geest zeker van dat dit nieuwe begrip van een Ware Universele Relatie vernieuwende oplossingen moet en zal brengen voor de vaak verwoestende problemen van het totale menselijke bestaan die de mensheid sinds het begin van de tijd hebben geteisterd.

Het enige doel is verlichting. Het middel is de consistente en compromisloze toepassing van Een Cursus in Wonderen. Dit leerplan stuurt, ondersteunt, versterkt en versnelt deze transformatie van onze geest. De focus omvat dienstverlening, onderwijs, verspreiding en communicatie van de boodschap van Een Cursus in Wonderen over de hele wereld. Bron: eencursusinwonderen.org

 

www.eencursusinwonderen.com >> Een universele theologie is onmogelijk, maar een universele ervaring is niet alleen mogelijk maar ook noodzakelijk. Het is deze ervaring waar deze cursus jou toe leidt. Alleen hier kan overeenstemming gevonden worden, en alleen hier eindigt onzekerheid. Zoek slechts deze ervaring en laat geen enkele theologie jou vertragen...

 

Margot heeft veel geschreven over Een cursus in wonderen, een spiritueel leerboek dat zegt dat we altijd kunnen kiezen tussen angst en liefde. Wanneer je nog niet bekend met de Cursus, dan kun je via de website ontwakeninliefde.nl er meer over te weten komen. 

 

Gabrielle Bernstein heeft o.a. het boek 'Het universum staat achter je' geschreven waarin ze regelmatig verwijst naar Een cursus in wonderen. Hieronder een aantal citaten uit haar boek:

  • Blz. 23: Projectie = perceptie. Dit betekent dat de verhalen die je in jouw hoofd projecteert bepalen wat je in jouw leven waarneemt. Je bepaalt dus zelf hoe je iets wilt zien. Positief (liefde) of negatief (angst). Als je kiest voor liefde, kies je voor Universele kracht, wonderen zijn dan mogelijk.
  • Blz. 38: We manifesteren altijd liefde of angst. Het is aan ons om te beslissen hoe we onze werkelijkheid willen creëren.
  • Blz. 46: Als je in een moeilijke situatie zit of een negatieve gedachte hebt, zeg je gewoon: "Ik ben er klaar voor om via liefde te leren". Maak hier je mantra van.
  • Blz. 76: Robert Holden zegt: "Als we ons toeleggen op vreugde, vergroten we onze kans op succes".
  • Schrijfoefening in hoofdstuk 7. Zekerheid maakt de weg vrij voor wat je wenst. Stap 1: Wees bereid. Wat zou je doen als je met vertrouwen en zekerheid leefde? Schrijf op; Het loslaten van twijfel geeft mij zekerheid en het vertrouwen om .......(zelf aanvullen). Stap 2: Denk het. Voel het. Geloof het. Stap 3: Ga een dialoog aan met het Universum. Stap 4: Co-creëer met het Universum. 
  • Schrijfoefening in hoofdstuk 8. Het Universum spreekt op mysterieuze manieren. Stap 1: Begrijp dat wonderen natuurlijk zijn. Stap 2:  Zoek naar liefde en verwacht wonderen. Stap 3: Laat dingen zonder jouw inmenging gebeuren. Stap 4: Versterk je geloof. Hoe zou jouw leven eruit zien als je wist dat je altijd werd geleid? ........... (noteer het antwoord). Formuleer een zelf verzonnen geloofsverklaring die een gevoel van liefde, verbinding en inspiratie in je opwekt. Waarbij je tot in jouw kern wordt geraakt. Stap 5: Wees trouw aan je geloofsverklaring. Lees hem meerdere keren per dag hardop.
  • Blz. 145: Het ego probeert steeds te verdelen en te scheiden. De Heilige Geest probeert steeds te verenigen en te helen. Oordeel geeft ons het gevoel dat we van anderen afgescheiden zijn. Compassie en begrip geeft ons het gevoel heel en verenigd te zijn. 
  • Blz. 148: Wat je in anderen veroordeelt, is een weerspiegeling van wat je van jezelf veroordeelt. Terwijl wat je mooi vindt aan anderen een weerspiegeling is van jouw eigen licht. Yogi Bhajan heeft ooit gezegd: "Erken dat jij de ander bent".