Instituut voor Biografiek


Wat is biografiek?

Biografiek komt van het woord ‘biografie’ en waar een biografie van ouds over het leven van iemand anders gaat, bestudeer je in de biografiek je eigen levensloop.
Het doel is hetzelfde namelijk door middel van de levensloop de persoon leren kennen. Iedereen heeft in de loop van z'n leven gebeurtenissen en ontwikkelingen doorgemaakt die de persoonlijkheid en het karakter hebben gevormd. De eigen levensloop is dan ook een waardevolle bron van zelfkennis.
Op elk moment in je leven kan het de moeite waard zijn om je biografie te beschouwen en de thema's, rode draden en motieven te vinden en met name als je vragen hebt over hoe je eigen biografie te leven.

 

Biografiek is de toegepaste kennis van de wetmatigheden in de levensloop. De wetmatigheden bieden een context waartegen de individuele levensweg zich aftekent. 

Bron en meer info op Biografiek.nl


BIOGRAFIEK BOEKENFONDS

‍Het Instituut voor Biografiek bestaat 25 jaar en in dit kader zijn we een eigen fonds gestart. Het doel is een reeks titels die specifieke onderwerpen uit de biografiek belicht. Hierbij presenteren we het eerste deel.

Het omgaan met levensvragen, het stilstaan bij de zin van het leven, het schrijven van je levensverhaal zijn actuele onderwerpen waar dit boek op aansluit. Het idee van o.a. Rudolf Steiner, Rainer Maria Rilke en Sam Keen (filosoof) dat vragen niet direct beantwoord, maar vooral gesteld moeten worden, is uitgewerkt tot een concrete manier van reflecteren op de eigen biografie.

 

Het boek is mooi vormgegeven en verluchtigd met vragen en gedichten. Leren van je leven is een gemoderniseerde en gecomprimeerde heruitgave van het boek Ondernemen in de levensloop door Jos van der Brug en Kees Locher (Christofoor 1995)

 

Winkelprijs van het boek is €22,50
Het is leverbaar via het CB en via het Instituut voor Biografiek.