Kinderen in armoede helpen


Kinderen helpen om hun leven een positieve draai te geven. Dat is al sinds de oprichting van Aartsen Kids Foundation de wens van Jack en Hellen Aartsen. Om dit te kunnen realiseren focust de stichting zich op haar vier eigen geïnitieerde projecten: 'Stoere Traktaties', 'Kinderfeestjes', 'December cadeautjes', en 'Schoolbenodigdheden'.

 

Met Stichting Babyspullen willen we de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen. We zamelen landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maken daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken we via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.

 

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap.  Het motto van Kiwanis is "serving the children of the world".  Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. 

 

Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen.

 

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien in armoede te vergroten. Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is wat de talenten en de intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds.

 

Het Nederlands Jeugd Ontbijt (NJO) stelt zich ten doel om kinderen wekelijks een ontbijttas met 7 ontbijtjes aan te bieden indien de ouders aangeven
dat niet te kunnen betalen. De levering van de ontbijttas geschiedt thuis, gratis en in anonimiteit. Gedurende 52 weken per jaar. 

 

Coöperatiekring: Ieder kind verdient de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Steeds vaker belemmeren factoren zoals achtergrond, de thuissituatie of financiën de ontwikkeling van kinderen. Hierdoor neemt kansenongelijkheid in Nederland helaas toe. De verschillende regionale Coöperatiekringen verzetten zich hiertegen en streven naar gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland. Deelnemers van de Coöperatiekring bundelen hun giften en schenken gezamenlijk aan initiatieven in hun eigen regio.

 

In Nederland zijn er kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job!

 

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. We helpen ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind. 

 

Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Nederland. Hun 112 lokale Leergeld stichtingen zorgen ervoor dat deze kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben als leeftijdsgenoten. Zo helpen ze bijvoorbeeld met schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardagspakket. Ouders kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!

 

ANWB zamelt fietsen in, laat deze opknappen en geeft ze weg aan kinderen in armoede. Hoe vraag je een fiets aan? Veel gemeenten hebben een eigen regeling omtrent het uitgeven van fietsen aan kinderen in armoede. Vaak is een maatschappelijke organisatie zoals Stichting Leergeld hierbij betrokken. Ook voor vluchtelingen of statushouders zijn vaak regelingen getroffen. Informeer bij jouw gemeente hoe zij dit geregeld hebben en hoe zij je verder kunnen helpen.