Lachyoga, Marjolein Wagener


De lachworkshops die ik geef zijn gebaseerd op de lachyoga methode van dr. Kataria (cardioloog) en zijn vrouw. Samen met een klein clubje mensen zijn zij rond 1995 gestart in India om dit vervolgens wereldwijd te promoten.

 

De workshop bestaat uit beweeg-, ademhalings-, strek- en lachoefeningen. Lachen zonder grappen en grollen. Het brein kent namelijk geen verschil tussen een echte en een nep lach. Lachen kan iedereen; Of je wel of geen humor hebt. Of je een positieve of kritische denker bent. Of je wel of niet gelukkig bent.

 

Lachen is net als geeuwen; De één begint en anderen nemen het over. Als je lacht, dan maak je gelukstofjes aan in jouw brein. Het werkt ontspannend, en verbindend. Lachen zorgt ervoor dat je meer nieuwe zuurstof in je longen krijgt. Verse zuurstof verlaagt stress en maakt je energieker.

 

Mijn lachworkshops zijn ideaal voor teambuildingsuitjes, het jaarlijkse familie-uitje, personeelsfeest of als workshop tijdens festival, event of retreat. Meer info? Kijk op www.marjoleinwagener.nl