Red de bijen


De Bijenstichting zet zich in voor het behoud van bijen, die bedreigd worden door diverse factoren. Om deze missie te bereiken, richten ze ons op het beïnvloeden van overheidsbeleid en het gedrag van Nederlanders. Zowel op landelijk als lokaal niveau.

 

Bee Foundation is vooral bekend geworden met het aanleggen en beheren van heel veel bijenoases door heel Nederland. Van die rijkelijk bloeiende plekken waar bijen, hommels en vlinders bescherming en voedsel vinden. Dankzij de inzet van scholieren, boeren, vrijwilligers, bedrijven en beleidsmakers hebben ze al meer dan 30 hectare bijenoase gerealiseerd.

 

Nederland Zoemt is een project waarin IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu samenwerken. Het lanceerde in 2017 als een initiatief van LandschappenNL, Natuur & Milieu, IVN en Naturalis en werd mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Vanaf 2020 werken de vier organisaties samen verder aan de jaarlijkse Bijentelling en blijven IVN en Natuur & Milieu zich samen inzetten voor Nederland Zoemt.

 

Bestuivers.nl is een initiatief van EIS Kenniscentrum Insecten en is bedoeld als centraal punt voor kennis en informatie over wilde bestuivers in Nederland, met nadruk op wilde bijen en zweefvliegen.

 

Sinds 2016 helpen The Pollinators bestuivende insecten in hun voortbestaan. Dit doen ze door het landschap in Nederland te herstellen. Ze brengen bloemen en bomen terug, stimuleren bewustwording over biodiversiteit en streven naar een gezondere relatie met onze natuurlijke omgeving.

 

Bee Saving Paper is an innovative, 100% biodegradable material rich in glucose. It works like an energy drink for exhausted bees.