Levensbeschouwingen - antroposofie


Meer weten over antroposofie? (www.antroposofie.nl) >> De website is bedoeld als kennismaking met de antroposofie en kan als wegwijzer dienen voor de antroposofische beweging, de werkgebieden en de vereniging.


De antroposofische geneeskunde lijkt veel op de reguliere (gewone) geneeskunde. Artsen, apothekers en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg hebben de vereiste academische of hbo-opleiding gevolgd. Het verschil met de reguliere zorg is dat antroposofische geneeskunde niet alleen kijkt naar de chemie van het lichaam, maar ook naar ‘het leven, de ziel en de geest’.

Antroposofisch gezondheidscentrum de Boog in Roermond (www.deboogroermond.nl) >> Bewustzijn, Ontspanning, Ontwikkeling, Gezondheid.

Antroposofische gezondheidszorg (www.antroposana.nl) >> Antroposana verenigt mensen die zich herkennen in gezondheidszorg die gericht is op het welbevinden en de gezondheid van de gehele mens - dus fysiek, mentaal en spiritueel. Deze zogenoemde integratieve zorg is geïnspireerd op het gedachtegoed van Rudolf Steiner.

 

Tijdschrift voor de Waldorfwereld >> Seizoener is een onafhankelijk kwartaaltijdschrift voor de vrijeschoolwereld, met alle aandacht voor de vorming en ontwikkeling van het kind. Ook zelfontwikkeling, samenleving en opinie, wetenschap, kunst, natuur, verantwoord en gezond leven komen ruim aan bod. Seizoener wordt verspreid via de deelnemende vrijescholen, maar is ook als los abonnement en in enkele boekhandels verkrijgbaar.