Artrokinesiologie - gewrichtensysteem


Het is een unieke vorm van manuele therapie gebaseerd op een wetmatigheid; de vaste punten theorie. Met de hand worden gewrichten met bewegingsbeperkingen beïnvloed. Bij artrokinesiologie worden alle gewrichten in het lichaam onderzocht en behandeld. Een bewegingsbeperking van een gewricht kan er namelijk voor zorgen dat andere gewrichten en/of spieren dit gaan compenseren. Dat leidt tot overbelasting en/of een uitwijkhouding, met als gevolg diverse klachten. Artrokinesiologie is er op gericht om deze beperkingen op te lossen en klachten en pijn te verhelpen of te verminderen.

 

Bij artrokinesiologie wordt er vanuit gegaan dat het lichaam één geheel is en ook alleen optimaal kan functioneren als geheel. Daarom worden bij artrokinesiologie in het hele lichaam klachten en beperking opgespoord en verholpen. En niet alleen op de plaats waar u klachten ervaart, want de oorzaak van een klacht kan heel goed op een andere plek zitten.

 

Dankzij artrokinesiologie kan uw lichaam beter bewegen en herstellen. Het is als het ware een reset voor uw hele lijf. Klachten van het bewegingsapparaat worden verminderd en achteruitgang wordt voorkomen. Ook wanneer u langere tijd met klachten loopt, kan deze behandeling voor verbetering zorgen. De effecten zijn al merkbaar vanaf de eerste behandeling.

 

Bron: www.artrokinesiologie.nl