Integrale Coaching opleiding


Wil je leren coachen vanuit een wakker, vrij en authentiek standpunt? De opleiding voor Integrale Coaching leidt mensen op die vanuit bewustzijn een rol willen spelen in het leiden, begeleiden en inspireren van andere mensen in hun ontwikkeling.

Opleiding

Aangezien je zelf het meest essentiële instrument voor begeleiding bent, vormt je eigen ontwikkeling de basis voor de betekenis die je kunt hebben voor anderen. Alleen wanneer je je eigen beproefde meesterschap ontwikkelt, kun je die competentie ook initiëren bij anderen. In de opleiding Integrale Coaching leer je vanuit een nieuwe bevrijdende manier kijken naar je eigen leven en de ontwikkeling van anderen.

Persoonlijk meesterschap

De opleiding is bedoeld voor mensen die het verlangen hebben om naar het hart van hun bestaan te gaan en hun potentieel ten volle tot uitdrukking willen brengen in de wereld. Gedurende 2,5 jaar doorlopen studenten een veelzijdig programma waarin theorie wordt afgewisseld met praktijkgericht en ervaringsmatig werken. Meditatie & lichaamswerk is hierin een vast onderdeel. Kennis uit de Westerse psychologie en de wijsheid uit de Boeddhistische tradities zijn in de opleiding geïntegreerd. Het eerste jaar is gericht op het ontwikkelen van persoonlijk meesterschap, het tweede jaar op de professionalisering van je rol als coach/begeleider en het derde jaar op meesterschap in relatie tot de grotere context.

Interesse en inschrijven

Op de website van de opleiding vind je alle relevante informatie: o.a. over het gedachtengoed, het programma, de kosten en de locatie. Er is een digitale brochure en de mogelijkheid om je direct in te schrijven. Je ontvangt na inschrijving een uitnodiging voor het intakegesprek, waarin wederzijds wordt onderzocht of de opleiding passend is.

De opleiding Integrale Coaching is in 2011 opgericht door Marinet Ritz, Changemaker bij Synnervate. Samen met Shanta Baan en Rob van Vliet (tevens Changemaker) verzorgt zij het programma.

Voor wie?

De opleiding is voor hen die vanuit een nieuw perspectief mensen willen begeleiden in hun ontwikkelingsproces en in het vinden van de natuurlijke volgende stap. Ze is bedoeld voor diegenen die door de aard van hun werk of andere levensbezigheden al een rol spelen in het (bege)leiden van anderen (managers, coaches, trainers, docenten, artsen, HR-medewerkers etc.) en hun professionele kwaliteiten willen verrijken en verdiepen vanuit een nieuw fundament. De opleiding is bedoeld voor mensen bij wie een spi- ritueel bewustzijn is wakker geworden en die het verlangen hebben om hun diepere waarden uit te drukken in het begeleiden van anderen. Daarbij gaan we er vanuit dat je de basiselementen van zelfreflectie, communicatie en leiding nemen in voldoende mate beheerst. Je hebt een opleidingsniveau van minimaal HBO of een vergelijkbaar denkniveau.