Spullen delen, lenen of huren


Boeken, E-books, luisterboeken (digitaal en cd), muziek, bladmuziek, films, games en software. Je kunt het allemaal lenen bij de bibliotheek.

 

Soms heb je even iets nodig wat je niet in huis hebt. Waarom zou je het kopen als je het van je buren kunt lenen of kunt huren? Peerby is delen met je buren.

 

Speelotheken zijn vaak gevestigd in buurt- of wijkcentra, bibliotheken, brede scholen of in centra voor Jeugd en Gezin. Hoewel hun locatie en grootte verschillen, hebben alle speelotheken twee zaken met elkaar gemeen:

  • door het uitlenen van spelmateriaal laten ze kinderen en volwassenen spelen en leveren daarmee een bijdrage aan hun ontwikkeling en
  • door het uitlenen van duurzaam speelgoed, leveren ze een belangrijke bijdrage aan een duurzame maatschappij waar consumptie niet voorop hoeft te staan.

 

Lena is de eerste kledingbibliotheek van Nederland. Je kunt bij hun kleding lenen en kopen vanuit hun winkel in Amsterdam of online via de webshop.

 

Circulaire economie - betalen voor gebruik in plaats van bezit. Huren dus.

 

Bundles werkt met Miele witgoed en Siemens koffiemachines.

 

Grover verhuurt heel veel verschillende soorten tech producten van koptelefoons en VR brillen tot drones.

 

LED Lease garandeert met een 'no cure, no pay' lichtabonnement een toepassing van hoogwaardige lichttechnologie om daarmee de laagste langetermijnkosten en CO2-uitstoot voor uw organisatie te behalen.

 

Mobiliteit

 

Swapfiets; Altijd een werkende fiets voor een vast bedrag per maand.

 

Naar je werk, naar school of in je vrije tijd fietsen op een elektrische fiets? De keuze voor een e-bike is niet eenvoudig. Aanschafkosten, actieradius, onderhoudskosten. ANWB Fiets Lease maakt het makkelijk voor je.

 

Snappcar staat voor slimmere mobiliteit door middel van autodelen. Ten gunste van onze planeet, onze maatschappij en voor jou. 

 

Als we meer auto’s delen, hoeven we er minder te bezitten. En als er altijd een deelauto om de hoek staat, kun je overal naartoe, op elk moment dat jij dat wilt. MyWheels helpt.

 

Met slimme datatools, zoals ridesharing en fietsstimulering voor werknemers en slimme parkeeroplossingen voor bedrijven en vastgoedbeheerders, helpt toogethr hen hun woon-werkverkeer en parkeeromgeving prettiger, efficiënter en duurzamer te maken.

 

WeGo levert technologie voor het automatiseren van het beheer en reserveren van voertuigen. Dit is het platform dat wagenparkeigenaren en deelexploitanten kiezen om hun poolauto’s of deelvervoer optimaal in te zetten. Via de app kunnen gebruikers heel eenvoudig een auto of fiets boeken voor de geplande rit.

 

De deelbakfiets van Cargoroo is een duurzame, gezonde, praktische en vooral leuke oplossing voor ritjes met kinderen naar clubjes en sportvelden, uitjes met het gezin, MKB-ers die iets moeten afleveren of ophalen, en iedereen die veel boodschappen wil doen of iets te vervoeren heeft.


Boek: Delen doe je zo. De deeleconomie in de praktijk. Geschreven door: Martine Zeijlstra en Robbert Visscher.