Natuur


Meer info over fijnstof in Nederland op www.luchtmeetnet.nl en bij het RIVM

Nature & More initiatief van Eosta (natureandmore.com) >> Nature & More is het "trace & tell" consumentenmerk en online transparantiesysteem van Eosta - where ecology meets economy. Wij leveren u verse biologische groente en fruit van over de hele wereld, vrij van gentech, pesticiden en kunstmest, maar mét het verhaal van de teler en volledige transparantie over de impact van de productie op mens en planeet.         

Natuurtheatervoorstelling (www.kudde.org) >> Volg jij het verlangen van je hart? 

Natuur & wetenschap (www.GEOlution.nl) >> Een website boordevol informatie over dieren, natuur en milieu.

Een zoektocht van één westerse familie naar de hoeders van de Aarde (www.downtoearthfilm.com) >> Een bijzondere film!

Groene ideeën (www.nudge.nl) >> Nudge realiseert samen met hun community en partners initiatieven van onderaf die zorgen voor een positieve en blijvende verandering in onze maatschappij.

De wereld schoon, gezond en duurzaam (www.natuurenmilieu.nl) >> Deze organisatie gelooft in een wereld waarin mensen leven, werken en ondernemen zonder schade aan natuur en milieu. Er wordt samengewerkt met mensen, bedrijven en overheden voor een betere wereld.

Het Compostgilde wil lokaal composteren promoten. (www.compostgilde.nl) >> Of je nu zelf thuis wilt composteren, of in je gemeente een buurtcompostbak wilt starten: met deze website helpen zowel burgers als beleidsmakers op weg. 

Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid (www.ivn-markendonge.nl) >> werkgebied Breda en omstreken.

Elke buurt zijn eigen mini bos (ivn.nl/tiny-forest-nl) >> Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen.

Het zit in onze natuur (staatsbosbeheer.nl) >> Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die ze beschermen, die je kunt beleven en die ze samen met en voor anderen duurzaam benutten.

Samen voor vogels en natuur (vogelbescherming.nl) 

Zorgen voor de natuur in Nederland (natuurmonumenten.nl)

Natuur en cultuur inspireren (nivon.nl) >> Bij Nivon Natuurvrienden kun je meedoen aan activiteiten, cursussen volgen, mee op reis en gelijkgestemden ontmoeten. Overnacht in een natuurvriendenhuis, op een natuurkampeerterrein en geniet van de rust. Je kan ook trekken van de ene naar de andere locatie of daar wandelen en fietsen.

Bij Toekomst Zaaien kan iedereen meedoen met het inzaaien van een akker met wintergraan op een biodynamische boerderij. Jong of oud, ervaren of leek. In een lange rij lopen we over de akker en strooien het zaad voor ons uit. Samen zaaien heeft iets magisch. Stichting Demeter organiseert Toekomst Zaaien samen met de BD-Vereniging en Stichting Zaadgoed. Samen werken ze aan een vruchtbare landbouw met gentechvrije zaad. Zij vragen aandacht voor het grote belang van biodiversiteit en levenskrachtig zaadgoed. Toekomst Zaaien is van oorsprong een Zwitsers initiatief en is uitgegroeid tot een internationale beweging in meer dan 10 landen.

Saving our soil for future generations (makesoilmatter.com) >> Online platform waar het verhaal over goed bodembeheer wordt verteld.

Volgens Rudolf Steiner past het niet bij de aard van grond om die te bezitten of te verhandelen. Grond is namelijk niet door mensenhanden gemaakt en dus essentieel anders dan een machine of gebouw. Bovendien kunnen we de Aarde niet afschrijven, omdat we er maar één van hebben. Als praktische uitvoering van de Sociale Driegeleding is in 1978 Stichting Grondbeheer opgericht. Met schenkgeld en obligaties haalt zij landbouwgrond uit het economische verkeer en ziet er vervolgens op toe dat deze zogenoemde 'vrije grond' eeuwigdurend en zonder winstoogmerk beschikbaar is voor de biodynamische landbouwcultuur. Bron: Antroposofie Magazine nr. 15, september 2019

Treedom.net mott: Let's green the planet. What if everyone planted a tree?  


Kristallen, mineralen, edelstenen en fossielen

Het kristalmuseum in Borculo nodigt u uit voor een fascinerende kennismaking met…
de meest spectaculaire en schitterende vondsten uit het binnenste van moeder aarde.