Natuur


Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.

 

Meer info over fijnstof in Nederland op www.luchtmeetnet.nl en bij het RIVM

 

Nature & More is het "trace & tell" consumentenmerk en online transparantiesysteem van Eosta - where ecology meets economy. Zij leveren verse biologische groente en fruit van over de hele wereld, vrij van gentech, pesticiden en kunstmest, maar mét het verhaal van de teler en volledige transparantie over de impact van de productie op mens en planeet.         

 

Natuurtheatervoorstelling kudde.org >> Volg jij het verlangen van je hart? ​KUDDE neemt je mee naar buiten, naar jezelf, naar binnen. Een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent.

 

Down to Earth = Een zoektocht van één westerse familie naar de hoeders van de Aarde >> Een bijzondere film die nu gratis te zien is via de website downtoearthfilm.com

 

Nudge connects people and organisations to realise bottom-up initiatives that bring positive and durable change to our society. Nudge is a social enterprise based in The Netherlands. Nudge. A gentle push, a global difference.

 

Natuur & Milieu is dé milieuorganisatie die werkt aan oplossingen voor klimaat- en natuurproblemen in Nederland. Zij brengen veranderingen teweeg in elke hoek van onze samenleving: in overheidsbeleid, in het bedrijfsleven en in het gedrag van mensen. Dat doen ze door samen te werken met vele betrokken partners. Op die manier bereiken ze de verandering die hard nodig is voor het klimaat en de natuur.

 

IVN Natuureducatie laat kinderen en volwassenen beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

 

Een Tiny Forest® is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Samen maken wij Nederland een stukje wilder!

 

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 270.000 hectare natuur die ze beschermen, die je kunt beleven en die ze samen met en voor anderen duurzaam benutten.

 

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen ze bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.

 

Natuurmonumenten is de vereniging voor mensen met hart voor de natuur. Zij geven de natuur in Nederland de ruimte. Ze beschermen natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft onze natuur behouden en kunnen we hier met zijn allen nog eeuwenlang van blijven genieten.

 

Nivon is een non-profitorganisatie gerund door leden en lid van Naturefreunde Internationale. Je vindt hier overnachtingen, reizen, en activiteiten georganiseerd voor en door mensen met een groen en sociaal hart.

 

Milieu Centraal is dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoeveel bespaar je met vloerisolatie? Wat is de impact van een vliegreis of een kilo vlees? En waar laat je een oude videoband? Milieu Centraal geeft je onafhankelijke, praktische en betrouwbare informatie. Ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt.

 

Treedom.net motto: Let's green the planet. What if everyone planted a tree? Treedom is the first platform in the world that allows you to plant a tree from a distance and follow the story of the project online.


Kristallen, mineralen, edelstenen en fossielen

Het kristalmuseum in Borculo nodigt u uit voor een fascinerende kennismaking met…
de meest spectaculaire en schitterende vondsten uit het binnenste van moeder aarde.