Omgaan met geld


Basisonderwijs

Door van jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en keuzes maken leren kinderen vaardigheden die op latere leeftijd hard nodig zijn. Tijdens de Week van het geld, maar ook gedurende het hele schooljaar kun je met het lesmateriaal van Wijzer in geldzaken en materialen van partners in je klas aandacht besteden aan leren omgaan met geld. 

Doe mee met de Week van het geld

Goed omgaan met geld kun je al op jonge leeftijd leren! En dat is belangrijk, want er lonkt en blinkt al een hoop voor kinderen. Influencers prijzen de mooiste wannahaves aan, in games draait alles om het kopen van upgrades en vriendjes showen op Whatsapp hun nieuwste sneakers. De verleidingen zijn écht overal.

Leer kinderen omgaan met geld

Is verleiding dan iets ergs? Zeker niet! Zolang je maar weet wanneer je de verleiding ('bling') moet bedwingen om geldproblemen te voorkomen. Tijdens de Week van het geld leren kinderen hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te herkennen, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Ga naar de website weekvanhetgeld.nl/onderwijs/basisonderwijs

In de klas

Armoede: Praat erover in de klas met de positive minds leskist. Meer info op positive-minds.nl