Think and Grow Rich - Napoleon Hill


In het boek 'Waar doen ze het van? Hoe je rijk wordt en blijft.' van Erica Verdegaal staat op blz. 56 en 57 een concreet 6 stappen plan van Napoleon Hill. Te weten:

1. Welk bedrag of vermogen zou je willen bezitten? Noem een exact bedrag.

2. Bepaal precies welke inspanningen je wilt gaan leveren om dit bedrag bij elkaar te krijgen.

3. Bepaal de exacte datum waarop je het gewenste bedrag wilt hebben.

4. Bedenk een duidelijk omschreven plan om jouw verlangen uit te voeren en begin meteen.

5. Schrijf de bovenstaande 4 punten zo helder en precies mogelijk op.

6. Lees de verklaring (genoteerd onder punt 5) elke dag 2x op (bij het opstaan en slapen gaan). Als je de tekst opleest moet je visualiseren, voelen en geloven dat je het geld al bezit. Dit maakt je 'geldbewust'. Je wilt het geld zo graag hebben dat je overtuigd raakt dat je het zult hebben. Volgens Hill typeert dit de gedachtegang van de alle zeer rijken.Na meerdere keren iets gelezen te hebben over het boek 'Think and grow rich' van Napoleon Hill is het boek op mijn wensenlijst terecht gekomen. Bij toeval kwam ik erachter dat er een "vrouwen" versie was. Lees HIER mijn boeksamenvatting.


Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. 


Het boek: Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

Napoleon Hill definieert daarin succes niet in termen van geld, maar als: ‘Het leven kunnen leven wat je graag wilt leven zonder dat het ten koste gaat van iemand anders.’

 

Het eerste boek wat Napoleon Hill schreef heette Law of success. Hoewel er 16 principes in dit tijdloze werk staan verwijst de titel naar ‘Dé Wet’, enkelvoud. Alle principes in ‘The Law of Success’ zijn aspecten van 1 kernwaarheid, zoals de verschillende facetten van 1 diamant...


Napoleon Hill heeft ook een gedicht geschreven. Deze staat op mijn website en lees je HIER.