Stap 2 - Uitdagingen


Stap 2

 

Van wat of wie krijg je op dit moment veel stress? Welk ‘probleem’ zou je graag dit jaar verholpen zien worden? Iedere deelnemer krijgt een affirmatie* mee en we kijken of we binnen onze vriendinnengroep de deelnemer kunnen helpen.

 

Onze uitdagingen

 

Onze eerste bijeenkomst is geweest. Na een kort voorstel rondje vertelt ieder van ons waar we mee geholpen zouden willen worden. Ik noem het uitdagingen en geen problemen. Het woord uitdaging klinkt hoopvoller en positiever, dan het woord probleem vind ik. In verband met de privacy vertel ik alleen over ons groepje (ze weten dat ik dit boek schrijf en hebben mij toestemming geven om over hun te mogen schrijven. Natuurlijk gebruik ik wel andere namen voor de zekerheid, want ik wil niemand in verlegenheid brengen). Nadat we onze uitdaging met de groep hebben gedeeld, buigen we deze om in een positieve affirmatie.

 

Laat ik met mezelf beginnen. Ik, Marjolein, wil graag mijn tijd nuttiger besteden en het liefst ook dat daar een betaalde baan tegenover staat (ik heb ook rekeningen te betalen). Ik woon samen met mijn partner en onze zoon. Soms zeg ik partner, dan weer vriend. Volgens een kennis van mij staat partner volwassener. Tja, aangezien ik veertig wordt dit jaar. Dan noem ik mijn vriend toch maar partner, ha ha. Voor mijn wens gebruik ik de affirmatie: ‘Ik word het best betaald voor wat ik het liefste doe’.

 

De drie anderen uit mijn groep vertellen het volgende; 

Harm wilt graag een vriendin om samen leuke dingen mee te doen. Hij voelt zich nu vaak alleen, zeker in het weekend. Doordeweeks gaat hij nog naar school en hij woont nog thuis. Zijn affirmatie is ‘Ik heb een vriendin die een leuke vriendengroep heeft’.

 

Boris wilt graag een eigen winkel, maar weet nog niet met welke producten. Dit jaar studeert hij af en wilt hij ervaring op gaan doen bij andere bedrijven, zodat hij kan onderzoeken welke producten hij straks zelf graag zou willen gaan verkopen.  Hij woont nog thuis en heeft een vriendin. Zijn affirmatie is ‘Ik heb een eigen winkel met producten waar ikzelf 100% achter sta'.

 

Madeleine wilt graag dat ze haar niet meer pesten op school. Ze zit nu halverwege het schooljaar en het loopt de spuigaten uit. Met angst gaat ze elke dag naar school. Ze woont nog thuis en heeft geen vriend. Ze wordt gepest door één klasgenoot die vervolgens ook weer anderen in haar kielzog meeneemt. Soms is het 3 tegen één. Haar affirmatie is ‘Ik ga met een gerust hart naar school’.

 

Door naar stap 3 - positieve gezonsheidsweb