Five minutes blogs


Heb je interesse in het schrijven van een eigen blog? Ik ben direct begonnen na het lezen van een blog van Schrijfvis. Te weten: https://www.schrijfvis.nl/blog-schrijven/  


Online ondernemen met Simone Levie - deel 4

Business coach Simone Levie is ook actief op LinkedIn. Ze bood een gratis masterclass aan over ChatGTP. Ze benoemde in haar LinkedIn post: Wil je ChatGPT beter leren gebruiken voor jouw (online) programma's, masterclasses of workshops? Wil je sneller creëren? Wil je je eigen tone of voice behouden? En echt leren samenwerken met ChatGPT?

Lees meer »

SalesConsulent / SalesPassie / SalesUni

Eind 2020 kwamen de tweelingbroers Wohl op mijn pad en heb ik bij hun het product 'SalesPassie Academie - 2 jaar! / Bouw je salesproces training' aangeschaft. Plus de opnames 'live trainingsweek / SalesPassie Academie'. Eerlijk gezegd heb ik geen idee meer waar het over ging. Ik zie wel overlap met de IMU.

Lees meer »

Pak je podium, Eva Brouwer

Via Instagram kwam ook Eva Brouwer op mijn pad. Ik heb de mini-training 'Pak de R.E.G.I.E.' gevolgd, vervolgens las ik "Kom op 29 mei 2024 naar de derde editie van 'De Impactversneller'. Dit seminar is bekroond met een 8,9". Het laat je hardop lachen, diep reflecteren op de kennis en ervaring die jij nu al in huis hebt en levert jou een eigen verhaal op dat jij meteen kunt inzetten. Van theorie naar praktijk in een hilarische en interactieve rollercoaster! Koop je kaartje nu met €200 early bird korting. 

Lees meer »

De Zarayda Podcast van Zarayda Groenhart

Via Instagram is top onderneemster Zarayda Groenhart op mijn pad gekomen en ben ik haar podcast gaan luisteren. In eerste instantie de nieuwste en daarna ben ik het gaan omdraaien. Ik ben nu bezig met het luisteren van oud naar nieuw. Een aantal podcasts springen er echt uit (vind ik). Zarayda's onderneming helpt ondernemers met hun online zichtbaarheid. Haar video business school is ontstaan in gesprek met Simone Levie n.a.v. hun aanwezigheid bij Marie Forleo's B-school.

Lees meer »

Empire, Dolly Heuveling van Beek

Tijdens de black friday in 2023 kwam ik een aanbieding van Dolly tegen. Voor €11 excl. btw heb ik toen haar online programma Empire gekocht. Grootste leer les: Creëer een online programma waar je zelf heel blij van wordt. Laat mensen proeven van wat je te bieden hebt, bijvoorbeeld d.m.v. challenges. 

Lees meer »

Challenge over investeren, Kim De Graeve

Doordat ik een post had geplaatst op Instagram (dat ik Kim haar fysieke boek had gekocht, besteld en ontvangen) zou ik gratis een 40 minuten durende podcast over het laten groeien van geld c.q. investeren krijgen + een visualisatie om geld makkelijker aan te trekken + een gratis training van 1,5 uur over investeren.

Lees meer »

Launch your dreams, Kim De Graeve

Ik ben jaloers op Kim, ha ha. Ik vind het geweldig hoe zij met haar team alles aanpakt op het gebied van (online) ondernemen, Instagram etc. Hieronder een korte samenvatting van 'Launch your dreams'. Elke ochtend werd er een thema besproken van 9.00 tot 10.30 uur. Daarin deelde Kim één of meerdere eyeopeners. Waarna mensen vragen mochten stellen. Later op de dag van 11.00 tot 12.30 volgde er intervisies waarbij je in groepjes naar elkaar luistert, feedback geeft en vervolgens reflecteert. Deze intervisies heb ik niet kunnen volgen. 

Lees meer »

Online product academy, Maxine Stevens

Via Instagram mezelf laten verleiden in een gratis "bootcamp" van Maxine van de Online Product Academy. Een week lang kreeg ik elke dag een korte videotraining van enkele minuten. De bootcamp werd afgesloten met een live masterclass met als titel '15 passive income gamechangers'. 

Lees meer »

Soul Purpose Business, Nanda van Aalst

In de gratis online masterclass ‘de vier essentiële stappen naar jouw Soul Purpose Business’ vertelt Nanda van Aalst o.a. over haar eigen pad en hoe zij anderen helpt. Nanda noemt het ‘purpose’ aka zielsmissie, Simon Sinek noemt het ‘Why’, in Japan spreken ze over de ‘Ikigai en in de Indiase samenleving noemen ze het ‘Dharma’.

Lees meer »

Train je financieel vrije mindset, Kim De Graeve

Naar aanleiding van mijn enthousiaste aankoop van een boekpakket met daarin 5 'Freedom Unlocked' boeken kreeg ik diverse gratis bonussen waaronder de 'train je financieel vrije mindset' challenge. De eerste mail heet toepasselijk 'je eerste opdracht'. Er zat een werkboek 'train je financieel vrije mindset' bij en een korte audio. 

Lees meer »

Creatie challenge, Dolly Heuveling van Beek

Dolly kwam dit keer op mijn pad via Instagram, maar ik had haar al eens eerder gezien. Ik denk via Simone Levie. Dolly had een 5-daagse 'Creatie Challenge' georganiseerd en deze kon ik niet live bijwonen. Gelukkig had ze de opnames tijdelijk online gezet, zodat ik ze alsnog kon beluisteren. In mijn beleving ging het alleen maar over het verkopen van het online verkoopplatform Membirds. Ik heb de challenge niet afgemaakt. Veel bla, bla.

Lees meer »

Schijt aan de ratrace, Kim De Graeve

Doordat ik mezelf had opgegeven voor 'launch your dreams' kreeg ik ook een mail om gratis mee te doen aan de driedaagse 'schijt aan de ratrace' + vierde dag bonus 'vind je supertalent'. Daar heb ik me meteen voor opgegeven. Vervolgens kon ik een "geheime" podcast (geheime podcast - Kim De Graeve) luisteren waarin ze vertelt dat je het meeste resultaat haalt als je je 200% inzet en ook echt komt opdagen tijdens de live bijeenkomsten van 'schijt aan de ratrace'. 

Lees meer »

Kim De Graeve, financieel strateeg

Afgelopen zomer ben ik via Instagram Kim De Graeve gaan volgen. Interessante dame die vertelt over hoe zij financieel onafhankelijk is geworden binnen twee jaar voor haar 33ste verjaardag. Ik lees voornamelijk haar posts en stories op Instagram plus ontvang ik haar nieuwsbrieven. Ik las over een boek dat ze heeft geschreven en ik ben gek op boeken, dus ik heb haar boek 'Freedom Unlocked' meteen besteld. Omdat ik het boek had aangeschaft kon ik gratis deelnemen aan haar live workshop 'launch your dreams' t.w.v. €555. 

Lees meer »

Online ondernemen met Simone Levie - deel 3

Meerdere keren per week ontvang ik mails van Simone Levie (haar team). Eind juli heb ik een gratis online 'Impact Leader Training' kunnen volgen die normaliter € 497 kost. De training ging over focus, leiderschap en zichtbaarheid. Simone kletst met gemak 3 uur vol met allerlei info. Ze adviseert hetzelfde te doen als wat zij doet; Van je passie een online programma maken en die verkopen. Na aanmelding voor deze online training ontving ik ook het e-book 'Persoonlijk leiderschap voor ondernemers'. Daarna kon je het (10 weken durende) online programma 'Vind je missie & verdien vet geld' aanschaffen voor € 97 i.p.v. € 1497 (niet gedaan).

Lees meer »

Vind jouw (levens)missie, Jan Bommerez

In het boek 'Flow en de kunst van het zakendoen' van Jan Bommerez kwam ik opdrachten tegen die ervoor zorgen dat je jouw levensdoel of levensmissie vindt. Hieronder vind je de vragen en uiteindelijk komt het antwoord via innerlijk weten naar je toe. 

Lees meer »

Online ondernemen met Simone Levie - deel 2

Via reclame op Instagram heb ik me laten verleiden om het gratis boek 'jouw prachtige online programma' te bestellen. Ik betaalde alleen de verzendkosten à € 5,95. Vervolgens werd mij gevraagd of ik 25 uur aan video en lessen wilde kopen voor € 27 i.p.v. € 777,- Tja, ook maar gedaan. Daarna volgende weer een aanbod om te leren een miniprogramma te maken en verkopen en nu voor € 47 i.p.v. € 497. Dit heb ik niet gedaan.

Lees meer »

Lifestyle of business - Persoonlijk leiderschap op slippers

Eind oktober 2020 was ik bezig om online-informatie te vergaren over online ondernemen. Voorheen had ik een fysieke winkel en het ondernemersvak blijft mijn interesse houden. Al heb ik sinds de zomer van 2017 geen omzet meer gedraaid. En deze website denk je dan misschien? Dit is mijn "ik trek mijn stoute schoenen aan website". Een website om te experimenteren met online ondernemerschap en informatie te delen met andere mensen die online aan het zoeken zijn naar informatie. Ik kom allerlei online ondernemers tegen en één daarvan was het bedrijf Lifestyle of Business met hun online University en o.a. het programma 'Persoonlijk leiderschap op slippers.

Lees meer »

IMU Silver Sessies & 28 dagen challenge

Ik volg de IMU al een tijdje. Vind hetgeen zij doen interessant. Toen ik werd gebeld met de vraag of ik voor € 47 wilde meedoen met de IMU 28 dagen challenge hoefde ik niet 2x na te denken. Ik zei meteen volmondig JA. De challenge heeft 28 dagen achter elkaar plaatsgevonden. Elke dag van 10 tot 11 uur. Voor € 50 kon je de opnamen erbij kopen, zodat als je een keer één dag er niet bij kon zijn je dit kon inhalen. Superhandig, dus erbij gekocht. Achteraf bleek het laatste bedrag uit twee delen te bestaan: € 30 opnamen + € 20 VIP groep. Oh ja, alles excl. btw.

Lees meer »

High ticket dropshipment, Joshua Kaats

Tijdens het IMU-event in 2019 werd op een gegeven ogenblik Joshua Kaats op het toneel geroepen. Tijdens een kort interview van 15 minuten on stage vertelde Joshua over zijn verdienmodel. Hij verdient geld met websites waar hij spullen verkoopt die hij d.m.v. dropshipment bij de koper laat bezorgen. Daar verdient hij bakken met geld mee. Hij heeft zijn eigen Dropshipment Academy opgericht waarin hij anderen helpt om ook geld te verdienen d.m.v. dropshipment. Ik was erg nieuwsgierig en ben me gaan verdiepen. Hieronder daarover meer.

Lees meer »

IMU Event 2019

Nadat ik voor € 10,75 het boek 'de onlinemarketing tornado' had gekocht kreeg ik een aanbod om voor €32,67 toegang te krijgen tot de opnames van het IMU Event van 2019. Ik was nieuwsgierig en heb de extra aankoop gedaan. Tijdens dit event waren er heel veel goede, interessante sprekers. Te veel informatie voor één blog en toch heb ik geprobeerd een samenvatting te maken. Wil je nog meer info, dan kan ik je alleen maar adviseren om ook te investeren in de toegang tot de opnames. In totaal krijg je 16 uur en 37 minuten aan opnames. 

Lees meer »

Ik wil (online) ondernemen

Droom jij van jouw eigen (online) bedrijf? Ik wel. Ik vind ondernemen erg interessant en niet voor het geld, maar voor de mogelijkheden die het biedt om andermans levens te veranderen. Ik heb dan ook een diep respect voor maatschappelijke ondernemingen, zoals Tony Chocolonely, Buurtzorg, Rendiz, etc. In mijn hoofd ben ik al jaren een bedrijf aan het bouwen, maar er gebeurt niks concreets. Het zijn steeds losse flarden, losse notities, losse gesprekken. Hoe kan ik dit omkeren? Hoe zorg ik ervoor dat mijn droom uitkomt? 

Lees meer »

Internet Marketing Unie

Naar aanleiding van een interview tussen Simone Levie en Martijn van Tongeren van IMU (Internet Marketing Unie) heb ik het boek 'de onlinemarketing tornado' gekocht. Dit boek is geschreven door Martijn van Tongeren en zijn compagnon Tonny Loorbach. Ze hebben een succesvol bedrijf met een bijzondere bedrijfsvoering (holocratie). Plus een eigen IMU podcast en IMU BV YouTubekanaal. Het is een interessant bedrijf en ik ga verder onderzoeken of ik met al hun informatie wat kan (behalve het schrijven van dit blog ;-) 

Lees meer »

Think, think, think and never grow rich

Ik ben bezig om online het Engelstalige e-book ‘Think and grow rich for women’ te lezen. Het is een soort van vrouwelijke vertaling van het boek  ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill. Het is zeer interessant, maar ik bemerk dat ik liever offline lees, dan online. Hierdoor wil het niet echt vlotten met het lezen van het boek. Ik ben voornemens om, als ik het boek straks uit heb, een review te schrijven (lees 'm hier).

Lees meer »

Offline ondernemer in een online wereld

Als jonge meid wilde ik altijd al mijn eigen winkel. Ik speelde op mijn zolderkamer winkeltje met lege verpakkingen en mijn moeder, zusje en vriendinnetjes waren zogenaamde kopers. Dit is al heel snel saai. Toch bleef mijn droom latent op de achtergrond aanwezig en wilde ik na de basisschool naar een LBO-detailhandel school. Mijn moeder heeft mij ervan overtuigd dat de MAVO beter zou zijn en ik heb haar advies opgevolgd. Na de MAVO twijfelde ik nog even. Wordt het horeca of detailhandel. Op advies van mijn moeder gekozen voor detailhandel en daar heb ik geen spijt van. Het werd dus MBO detailhandel. Toen ik eenmaal was afgestudeerd twijfelde ik. Gaan werken of een HBO-studie. Het werd werken en in de avonduren een marketing opleiding.

Lees meer »

Waarom ik online geld wil verdienen?

Na jaren offline ondernemen heb ik het roer omgegooid. Ik ben gestopt met mijn winkel en ben mijn horizon aan het verbreden. Ik ben weer meer gaan lezen, struin het internet af naar interessante informatie en ben geabonneerd op nieuwsbrieven van interessante mensen en/of bedrijven. Er zijn zoveel onderwerpen die mij aanspreken en die ik wil onderzoeken. Toch kom ik vaak terug op ondernemen. In mijn gedachten ben ik al meerdere bedrijven gestart. Alleen tussen denken en doen, fantasie en werkelijkheid zit een groot gat. Ik weet soms niet waar te beginnen.

Lees meer »

Geld verdienen met dropshipment

Al googelend kwam ik terecht op de website Ultimate Mastermind met daarop in de hoofdrol René Cooiman. Hij heeft een leuke minidocu gemaakt 'van marinier naar ondernemer'. René zijn hoofdthema is discipline. Met hard werken kan je een bloeiende dropshipping onderneming opzetten. Hij lijkt zelf uitermate geslaagd daarin. Hij deelt zijn dropshipment kennis op zijn UM-website.

Lees meer »

Online ondernemen met Simone Levie - deel 1

Onlangs luisterde ik een 1,5 uur durende podcast van 'Design your Dream Podcast' door Rosanne Rauban. Hierin interviewde ze Simone Levie. Deze online onderneemster draait 1,5 miljoen omzet met o.a. haar MPOP Business School. Ze is geïnspireerd geraakt door Marie Forleo uit Amerika. Ik ben naar de website van Simone gegaan en zag inderdaad overeenkomsten met de opbouw van de site van Marie. Ikzelf heb ook Marie's website als voorbeeld gebruikt voor deze website.

Lees meer »

Online geld verdienen met affiliate marketing

Ik ben aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om goedkoop en eenvoudig te starten met een online business. Ik wil geen goederen op voorraad houden. Ik wil geen 9 tot 5 baan. Ik wil flexibeliteit, vrijheid en geld. Al snel stuitte ik op affiliate marketing. Schijnbaar de manier om online rijk te worden, want regelmatig wordt het 10k woord gebruikt.

Lees meer »

Hoe mijn leven plotseling veranderde

Als kleine meid wilde ik altijd al een eigen winkel en op mijn negentiende werd deze droom werkelijkheid. Ik opende op 4 oktober 1999 mijn eigen kantoorvakhandel Kantoor & Zo op het Brabantplein in Breda. Een jaar later kwam daar een PostNL Servicepunt bij met twee parttime medewerksters. Ik heb 17 jaar lang hard gewerkt en kwam al gaandeweg tot de conclusie dat mijn hart daar niet meer lag. Waar dan wel?  Ik kreeg het maar niet helder en op 13 november 2016 sloeg het noodlot toe. Er was een kleine brand in mijn winkel die ervoor zorgde dat ik het roer moest omgooien. Ik heb deze kans met beide handen en pijn in mijn hart aangenomen. Ik ben gestopt met mijn winkel. Nu onderzoek ik de mogelijkheden van online ondernemen en deel mijn inzichten op deze website.

Lees meer »

Review: Cashflow bordspel

Na het lezen van het boek 'Rijke pa, arme pa' van Robert Kiyosaki had ik besloten om zijn bordspel te kopen. Ik was dan ook super enthousiast toen het spel binnenkwam met de post. Ik heb het spel samen met mijn partner gespeeld toen onze zoon van 10 niet thuis was. Hierdoor hadden we alle rust om de spelregels door te nemen en meteen aan de slag te gaan. Schrik niet, maar het heeft ons 4 uur (!!!) gekost om het spel uit te spelen. Adviesleeftijd is dan ook 14+. 

Lees meer »

Waar wil ik werken?

Op dit moment ben ik werkzoekende en naar aanleiding van het boek 'Welke kleur heeft jouw parachute?' ben ik aan het onderzoeken bij welk bedrijf ik graag zou willen werken. Mijn wens is om te mogen werken voor een bedrijf/organisatie die met een product of dienst een positieve bijdrage levert. Ik probeer zoveel mogelijk bij dit soort werkgevers te solliciteren. Waar zou jij het liefste willen werken? 

Lees meer »

Ik ben perfect

Ha, ha. Wat een grap! Ik probeer wel eens de woorden: "Ik ben oké, jij bent oké". Maar om één of andere reden ben ik veel milder naar anderen, dan naar mezelf. Ik heb een mega-innerlijke criticus om eng van te worden. Gelukkig heb ik ook veel andere persoonsdelen, die maken het weer een beetje goed. Maar wat is dat toch? Waarom zoveel innerlijk gedoe?

Lees meer »

Vrouwenclub

Al heel lang heb ik diep respect voor vrouwen die onder pittige omstandigheden toch weten door te breken. Die een carrière weten op te bouwen ondanks alle problemen die op hun levenspad komen. Zij blijven in hun eigen kracht staan en weten anderen te inspireren. GE-WEL-DIG vind ik het. Ik zie mezelf zo totaal niet. Ik ben maar een gewone 'Marjolein' en heb geen bijzondere kwaliteiten.

Lees meer »

Hartverlangens

Ik las eens: "Deze opleiding is voor hen die het verlangen hebben om naar het hart van hun bestaan te gaan en hun potentieel ten volle tot uitdrukking willen brengen in de wereld ". Ik dacht: "Wow, dat wil ik wel". Ik heb mezelf toen direct ingeschreven en na 2 intake gesprekken was ik toegelaten. Het eerste jaar van deze opleiding heb ik als zeer bijzonder en waardevol ervaren.

Lees meer »

Werkzoekende in corona tijd?

Ikzelf ben werkzoekende. Mensen die werk zoeken ondervinden door corona misschien meer moeilijkheden op dit moment. Ik heb zelf bijvoorbeeld van één bedrijf de reactie gekregen: In verband met de huidige Coronamaatregelen is ons kantoor gesloten en werken we thuis. Om deze reden blijft je sollicitatie even liggen - We zullen dit hierna weer oppakken en gesprekken gaan inplannen.

Lees meer »

Blij met een lege agenda

En .... Gaat alles goed bij jullie? Vermaak je jezelf beetje thuis? Mis je al je sociale contacten en bezigheden? Ik: “Ja, alles gaat goed en we zijn lekker bezig thuis met van alles en nog wat”. Ik beschouw en profileer mezelf als een sociaal dier, maar dat thuis zitten à la Holland style (= advies om zoveel mogelijk binnen te blijven, maar toch de vrijheid hebben om naar buiten te gaan) bevalt me wel.

Lees meer »

Vrije tijd en nu?

Iemand met betaald werk vraagt aan mij: “Al werk gevonden? Zal wel lastig zijn nu met dat corona gedoe”. Ik: ”Ja, daardoor is het inderdaad wel lastiger”. Ander: “Sterkte”. Ik denk ondertussen: Sterkte, my ass. Ik ben blij dat ik thuis mijn eigen ding kan doen en me niet druk hoef te maken over het per direct moeten vinden van een baan, maar dat durf ik niet te zeggen”.

Lees meer »