Online ondernemen met Simone Levie - deel 4

Gepubliceerd op 4 juni 2024 om 16:44
Foto Simone Levie

Business coach Simone Levie is ook actief op LinkedIn. Ze bood een gratis masterclass aan over ChatGTP. Ze benoemde in haar LinkedIn post: Wil je ChatGPT beter leren gebruiken voor jouw (online) programma's, masterclasses of workshops? Wil je sneller creëren? Wil je je eigen tone of voice behouden? En echt leren samenwerken met ChatGPT?

 

Ik heb hierop gereageerd en kreeg een link toegestuurd naar de gratis masterclass. Deze duurde 33 minuten en er zat ook een werkboek bij. Het is een opname van een live masterclass, dus Simone is in gesprek met mensen die destijds de masterclass volgde. Ze benoemt op een bepaald moment 4 bladen:

  1. Ideale klant(en) / persona (wie is dat?)
  2. Online programma (heel globaal, alles wat je zou kunnen maken. Kan dus ook een cursus of workshop zijn)
  3. Content 
  4. Marketing (social media, nieuwsbrief e.d.)

 

Simone noemt ChatGTP liefkozend 'Chatty', een digitale business coach. Je kunt elke vraag stellen en ChatGTP beantwoord het. Benoem jouw vraag zo concreet en uitgebreid mogelijk. Dit kan in het Nederlands. ChatGTP zal jouw vraag in het Nederlands beantwoorden waardoor je weer nieuwe inzichten krijgt en waarschijnlijk nieuwe vragen. Blijf doorvragen totdat je tevreden bent met het antwoord. 

 

Het werkboek bestaat uit 3 bladzijden waarvan 1 kaft en twee bladen met vragen. Thema van het werkboek is 'de outline van je programma'. Het bestaat de volgende stappen:

  1. Maak een keuze >> over het onderwerp van jouw cursus en beschrijf specifiek voor wie de cursus is.
  2. Maak een outline >> door ChatGTP een aantal modules uit te laten schrijven voor jouw unieke programma.
  3. Je eigen sausje >> je kunt ChatGTP ook vragen teksten te herschrijven, zodat het meer bij je past.
  4. Maak een structuur >> waardoor je jouw programma verdiept, bijv. elke maand of week een thema.

 

Nadat ik me had opgegeven voor de gratis masterclass kwam ik terecht in een scherm waar eenmalig een kortingsaanbod werd gedaan voor een audio membership via Voxer. Je krijgt dan wekelijks Simone's inzichten en ideeën te horen. Normaal €97 per maand en nu voor €111 voor het resterende jaar 2024. Ik heb hier geen gebruik van gemaakt.