Waar wil ik werken?

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 10:46

Op dit moment ben ik werkzoekende en naar aanleiding van het boek 'Welke kleur heeft jouw parachute?' ben ik aan het onderzoeken bij welk bedrijf ik graag zou willen werken. Mijn wens is om te mogen werken voor een bedrijf/organisatie die met een product of dienst een positieve bijdrage levert. Ik probeer zoveel mogelijk bij dit soort werkgevers te solliciteren. Waar zou jij het liefste willen werken? 

 

In het begin vond ik het best wel lastig om de vraag 'Waar wil ik het liefste werken?' te beantwoorden. Er zijn zoveel keuzemogelijkheden. Waar moet je beginnen? 

 

De onderstaande 3 tips kunnen je misschien helpen:

  1. Je hoort een mooi verhaal over een bedrijf. Wat is dan de exacte trigger? Voor mij was een verhaal over de achtergrond van Tony Chocolonely zeer inspirerend.
  2. Je leest een interessant boek. Wat maakt het boek zo interessant? Voor mij was het boek 'Welke kleur heeft jouw parachute?' interessant, omdat het me aanzette om mijn wensen op het gebied van werk dieper te gaan onderzoeken.
  3. Je luistert een podcast of ziet een YouTube filmpje dat je aan het denken zet. Welk detail zorgt ervoor dat je over iets ging nadenken? Voor mij is Marie Forleo met haar MarieTV uitzendingen een voorbeeldvrouw. Wat een geweldige onderneemster is zij. 

 

Ik wens je een inspirerend onderzoek toe naar de baan van je leven. 

Liefs, Marjolein

 

P.s.: Wanneer je het beste kunt starten met het vinden van je droombaan? NU! Vandaag.